Speltips inför Barcelona – Atletico Madrid 6/4: Spiken i kistan

Simon Pålsson Publicerat: 4 april 2019

FC Barcelona kan i princip säkra ännu ett spanskt ligaguld hemma mot Atletico Madrid den 6 april. Det är precis vad vårt speltips utgår ifrån.

Annons:

Det återstår knappa två månader med spel i spanska La Liga och av allt att döma står vi inför ännu en säsong där FC Barcelona koras till mästare i slutet av maj månad. FC Barcelona har varit klart överlägsna den här säsongen och egentligen är det bara Atletico Madrid som varit en seriös utmanare.

Dessvärre har Diego Simone fått se sitt lag underprestera i ett par nyckelmatcher, som då gjort att laget halkat efter FC Barcelona så pass mycket att det måste till en trepoängare här. Om Atletico Madrid åker hem från Camp Nou med tre poäng lever fortfarande drömmen om ett ligaguld. Allt annat än en trepoängare gör att FC Barcelona kan fira guldet redan nu. Det vågar vi hävda.

Atletico Madrid har två raka vinster i La Liga och detta utan att släppa in mål. Det gör att det nu går att känna igen laget lite bättre. FC Barcelona kommer från veckans svaga insats mot Villareal där Luis Suarez räddade en poäng med matchens sista spark, 4-4.  Men räkna med att motivationen är på helt andra nivåer här.

FC Barcelona tar sig snart an Manchester United i Champions League och för att inte riskera att behöva lägga för mycket fokus på La Liga resten av våren tror vi att laget dödar titelracet här och nu.

En klar favorit trots allt

Efter att ha haft vissa problem med skador på senare tid ser det allt ljusare ut för FC Barcelona på den fronten. Nu är visserligen mittfältaren Arturo Vidal avstängd och kommer inte till spel här, men vi vet också att hans roll i laget är högst begränsad. Det är en spelare som katalanerna kan undvara utan några som helst problem. Ousmane Dembélé kommer inte heller spela och det är en spelare som hade kunnat göra skillnad, men bredden är det som bekant inget fel på. Rafinha spelar inte heller, men inte heller där är det värt att lägga för mycket energi på.

Däremot ska man oroa sig för hur det ser ut hos gästerna där flera nyckelspelare står utanför matchtruppen på grund av skador. Knappast vad Diego Simone behöver i det här utsatta läget där laget alltså måste plocka med sig en trepoängare hem. Lucas Hernandez – för övrigt klar för Bayern München till nästa säsong – är skadad och kommer inte spela. Det gör varken Alvaro Morata eller Thomas Lemar heller. Två spelare som mycket väl hade kunnat starta. Diego Costa däremot hoppas komma till spel, men anfallaren har visat allt annat än god form på sistone (delvis på grund av att han då inte spelat….) och det här isolerar troligen Antoine Griezmann till att behöva göra en mycket stark insats längst fram.

FC Barcelona dödar gärna spänningen i ligan direkt, inte minst med tanke på den svaga insatsen mot Villareal (4-4 i slutminuten) senast.

FC Barcelona vinner spelas till 1,90 gånger såsen hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få 150% extra upp till 1 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  FC Barcelona vinner
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Interwetten
Spelstopp:  20:45, lördag 6/4
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.