Speltips inför FC Barcelona – Mallorca 7/12: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 7 december 2019

FC Barcelona gäller som fullständigt självklara favoriter inför mötet mot Mallorca på hemmaplan.

Annons:

När det är dags för ett lag som FC Barcelona att få besök av Mallorca, som alltså inte ens kommer från fastlandet utan en liten ö, är det utan tvekan så att de allra flesta ser hemmalaget som enorma favoriter långt innan matchen börjar.

Det kvittar egentligen hur förutsättningarna ser ut i termer av form, skador och avstängningar. Det spelar inte heller så stor roll exakt var lagen ligger i tabellen. FC Barcelona kommer alltid att gälla som favoriter hemma mot Mallorca – så är det bara.

På lördagskvällen är det åter dags för lagen att göra upp och även den här gången håller vi och många med oss hemmalaget som solklara favoriter. Det går såklart att ställa vissa frågetecken kring inledningen på säsongen, det har funnits en del att jobba på, men till syvene sist är det så att Barca toppar tabellen.

Att ligga längst upp utan att ha imponerat säger en del om höjden som finns. Det går att anklaga laget för att vara oerhört beroende av Ter Stegen och Lionel Messi, men samtidigt vore det lustigt att ha två av världens allra bästa spelare utan att det märks när spelarna inte är med. Det är såklart tvunget att de får återkommande huvudroller.

Annons:

FC Barcelona är för bra

Det ska sägas att FC Barcelona inför matchen har ett par spelare som hade kunnat ta plats i startelvan på sin skadelista. Jordi Alba, som ofta är viktig för det offensiva spelet, är skadad och kommer så vara ett par veckor till minst. Vidare är talangen Ousmané Dembélé och Nelson Sernedo inte tillgängliga.

Med detta sagt formerar man en startelva som är tillräckligt bra för att närmast jogga hem ligaspelet. Det finns en oerhörd spets och när väl alla bitar är på plats kommer få lag att kunna stå ivägen för FC Barcelona.

I bortalaget är Lumos Agbenyenu avstängd efter sina dubbla gula kort i den förra omgången. Vidare är Lago Junior osäker till spel, medan Marc Pedraza inte kommer att spela. Det vet vi redan nu.

Med allt det här sagt kan vi inte undgå att hålla FC Barcelona som största möjliga favoriter. Allt annat än en bekväm seger vore en chock.

FC Barcelona vinner och håller nollan spelas till 1,73 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  FC Barcelona vinner mot noll
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, lördag 7/12
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: