Speltips inför Girona – Real Sociedad 25/2: Målspel väntar

Simon Pålsson Publicerat: 25 februari 2019

Girona mot Real Sociedad. Det finns såklart ett bra speltips inför måndagens enda möte i den spanska ligafotbollens finrum – La Liga.

Annons:

Spansk ligafotboll på en måndag. Företeelsen har snarare blivit en tradition och för den som gärna förgyller sina måndagar med någonting annat än jobb och dassiga tv-program har nu fått någonting att ägna sig åt. Perfekt.

Den här veckan väntar det spännande mötet mellan Girona och Real Sociedad, en match som kan gå många förbi. Det kan tyckas direkt onödigt. Anledningen? Jo, båda lagen är betydligt bättre än vad namnen kanske antyder och det finns en tydlig offensiv approach som gör lagen underhållande att kolla på. Dessutom (!) är det två lag som har sprattlat till med extremt fina prestationer på sistone.

Girona hemmaslog Real Madrid så sent som förra omgången och har därför väldigt härligt med vind i sin segel inför den här matchen. Real Sociedad har två vinster på sina tre senaste, men än mer imponerande är att laget på nio matcher under 2019 ännu inte förlorat en enda gång. De har dessutom visat sig slagkraftiga nog att slå lag som Real Madrid, Athletic Bilbao och senast Leganes.

Ett målspel i fokus

Det finns faktiskt en hel del oro i båda läger vad gäller frånvarande spelare. Det är en faktor som är viktig att mäta in så här på förhand. Den som inte räknar med sådana saker riskerar att under- eller överskatta något av lagen. Farligt.

Hos hemmalaget är Johan Mojica och Aday Benitez inte tillgängliga, men positiva besked finns kring Bernardo som är tillbaka efter sin avstängning. Pere Pons och Carles Planas är båda lät osäkra till spel men väntas ändå spela.

Hos gästerna är såväl skade- som avstängningssituationen aningen mer ansträngd och flera spelare som var tänkta att starta finns inte tillgängliga. Värst är det förmodligen med avstängda duon Theo Hernandez och Willian José. Asier Illarramendi är också en spelare som varit bra under året, men som nu är skadad. Martin Merquelanz och Andoni Gorosabel kommer inte heller att spela matchen.

Vår känsla är att alla dessa avbräck primärt påverkar lagens defensiv och att det fortfarande finns goda möjligheter till att få se mål här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,91 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, måndag 25/2
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.