Speltips inför Mallorca – Albacete 13/6: Kvalspel i Spanien

Simon Pålsson Publicerat: 13 juni 2019

Mallorca tar sig i kragen när det behövs i det spanska playoffet till La Liga. Mötet med Albacete den 13 juni kan sluta lyckligt enligt vårt speltips.

Annons:

Håll till godo!

Den europeiska fotbollssäsongen är inte över. Då pratar vi inte om EM-kval, damernas världsmästerskap i Frankrike eller experimentet med UEFA Nations League. Inte heller sneglar vi mot U21-världen och stundande Europamästerskap. Nej, för i Spanien är det fortfarande inte klart vilket som blir det tjugonde och sista laget till nästa säsongs upplaga av La Liga.

Efter en intensiv säsong med 42 matcher står det klart att Osasuna och Granda, två i sammanhanget klassiska lag, tar sig upp till högstadivisionen igen. Inte minst det förstnämnda laget bör rimligen ha fina förutsättningar att klara sig kvar.

Likt det engelska seriesystemet kör även Spanien på ett playoff mellan lagen från 3-6 i tabellen. Det gör att Malaga, Albacete, Mallorca och Depotivo La Coruna nu alla har chansen på La Liga. Det hela avgörs i semifinaler (dubbelmöten) innan det är dags för en final senare i juni. Även den matchen kommer att spelas i två möten.

Här fokuserar vi på matchen mellan Mallorca (femma) och Albacete (fyra). Det skiljde bara två poäng i tabellen och nu ska lagen göra upp om en plats i kvalfinalen.

Mallorca starka hemma

Om vi ska försöka bena ut ett par saker inför det här viktiga mötet kan vi konstatera att Mallorca på hemmaplan är ett mycket svårslaget lag. Det är framför allt hemma på sin fina ö som laget har karvat till sig viktiga poäng under säsongen. Just nu står laget på tolv (12!) raka hemmamatcher utan förlust. Ett skönt facit att ha med sig inför det första av två möten med Albacete.

Albacete har däremot ett stort övertag rent psykologiskt. Detta då laget har tre raka vinster mot Mallorca, varav en på Mallorca. Dessutom har två av vinsterna kommit den här säsongen. I båda förlustmatcherna har Mallorca dessutom fått en man utvisad. Räkna med att det finns lite revanschlusta att ta med sig.

Mallorca är ett lag som spelar många målsnåla matcher där åtta av tio nu slutat med max två mål. Det är åt det hållet vi lutar även den här gången, men vi väljer trots det ett lite annat spår. Mallorca att vinna med 1-0, 2-0 eller möjligen 2-1 känns som ett bra speltips på förhand.

Mallorca vinner spelas därför till 1,91 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Mallorca vinner
Odds:  1,91 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, torsdag 13/6
TV:  Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.