Speltips inför Real Betis – Espanyol 29/4: Intressant spanskt möte

Simon Pålsson Publicerat: 29 april 2019

Form blir en relevant faktor inför vårt speltips till mötet i La Liga mellan Real Betis och Espanyol söndagen den 29 april 2019.

Annons:

La Liga på en måndagskväll är en trevlig tradition som följer av att La Liga numera spelar samtliga matcher under en omgång på olika tider. Det handlar om att inte få till några som helst krockar, varpå du som tv-tittare kan se samtliga matcher under en omgång om du har möjligheten.

För den som älskar att få kolla på fotboll från världens bästa liga – ja, rent spelmässigt är det väl ändå så fortfarande? – är det här ett drömupplägg. Måndagens möte spelas mellan Real Betis och Espanyol, två lag som på senare tid säkrat sitt kontrakt inför nästa säsong, men som nu egentligen inte har någonting att spela för mer än placeringar av mer akademiskt intresse i tabellen.

Real Betis har bara en vinst på sina sju senaste matcher, men har dessutom tre raka förluster i La Liga. Det är ett riktigt svagt facit och det har i prestationerna blivit tydligt att laget inte har någonting att spela för. Espanyol å sin sida har fem raka utan förlust, med två vinster och tre oavgjorda. Det görs en hel del mål, men nu är frågan hur motivationen ser ut när kontraktet i praktiken är i hamn.

Formen ändå avgörande

Real Betis har en full matchtrupp med sig till den här tillställningen. Det finns en liten risk att William Carvalho inte spelar matchen. Det är såklart en stor fördel för hemmalaget, men det förändrar inte det faktum att laget varit direkt svaga på senare tid.

Med Esteban Granero på avstängningslistan är det klart sämre förutsättningar för bortalaget Espanyol och kanske är det därför som spelbolagen håller laget som underdog inför matchen. I våra ögon pekar form och prestationer på sistone snarare på att bortalaget får med sig ett fint resultat här. Pablo Piatti, David Lopez och Roberto Rosales är alla skadade. Men i våra ögon ska laget ändå kunna mönstra en tillräckligt stark startelva för att ta poäng.

Med tanke på att formen är klart bättre hos gästerna och det egentligen inte finns supermycket att spela för tror vi att Espanyol gör ett fint resultat här. Det är hur som helst utan någon som helst tvekan där som spelvärdet finns pre-game.

Espanyol +0,5 (samma sak som X2) spelas därför till 1,75 gånger insatsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Espanyol +0,5
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, måndag 29/4
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.