Speltips inför Real Sociedad – Deportivo Alaves 26/9: Alexander Isak i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 26 september 2019

Två svenskar, Alexander Isak och John Guidetti, gör upp i torsdagens möte mellan Real Sociedad och Deportivo Alaves i La Liga den 26 september 2019.

Annons:

Då är vi åter framme vid en dag med intensiv fotboll i den spanska ligan. En torsdagskväll med match i La Liga är sannerligen inte det allra sämsta.

Det som gör det här mötet – det mellan Real Sociedad och Deportivo Alaves – så väldigt intressant ur en svensk synvinkel är det faktum att båda trupperna består av en svensk anfallare (med mera).

Alexander Isak har haft en bättre säsongsinledning med flera inhopp och ett vackert mål senast, medan John Guidetti knappt får någon speltid i Deportivo Alaves.

Det ska också sägas att hemmalaget har klart bättre form med tio inspelade poäng hittills, varpå man har chansen att gå upp i serieledning vid en seger här. Deportivo Alaves har å sin sida bara fem inspelade poäng och ser klart mer krampaktiga ut, med två raka förluster dessutom.

Annons:

Får Alexander Isak starta?

Asier Illarramendi ser ut att vara den enda spelare som inte kommer till spel i hemmalaget, varpå man kan fortsätta att formera sitt offensivt balanserade, ungdomligt entusiastiska lag. Det råder viss osäkerhet kring den svenske anfallaren Alexander Isak nu. I förra matchen fick han hoppa in och då gjode han också mål. Nu är frågan om det räcker för att få en startplats.

En som däremot inte kommer att få starta – och som rent av riskerar att stå utanför matchtruppen – är en annan svensk anfallare vid namn John Guidetti. Han har knappast imponerat hittills och brukar inte vara nära en startelva. Det känns osannolikt att han helt plötsligt skulle få chansen.

I övrigt har Deportivo Alaves inga större avbräck i matchen, varpå man kan formera sin kanske starkaste elva här. Frågan är dock om det räcker med tanke på att hemmalaget är ganska formstarka för närvarande.

Real Sociedad vinner är ett intressant speltips till 1,67 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Real Sociedad vinner
Odds:  1,67(Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 21:00, torsdag 26/9
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: