Speltips inför Real Sociedad – FC Barcelona 14/12: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 14 december 2019

Real Sociedad är underdog inför lördagens tuffa toppmöte med FC Barcelona i spanska La Liga.

Annons:

Det kommer att spelas toppfotboll i Spanien även denna helg och ett möte som vi och många med oss håller kärt på förhand spelas mellan Real Sociedad, femma i tabellen, och serieledande FC Barcelona.

Det här är utan tvekan en av de svårare matcherna på säsongen för bortalaget, som möter ett bra lag och som dessutom gör det på bortaplan. Det är såklart en tuff utmaning som nu väntar.

Nu kan vi konstatera att FC Barcelona har vunnit samtliga möten mot Real Sociedad från 2017 och framåt. Det handlar om totalt åtta raka vinster och det är ett psykologiskt övertag som man inte ska underskatta. Men det brukar ofta bli ganska täta matcher och det finns helt klart lättare motståndare att bara städa av.

Real Sociedad är ett starkt lag, men har bara vunnit en av sina fyra senaste matcher. Efter en galet stark inledning på säsongen har man mattats av något. Det gör att vi trots allt måste hålla bortalaget som klara favoriter inför avsparken.

Annons:

Får Alexander Isak speltid?

Det går inte att beskylla Alexander Isak för att ha gjort ett klubbval som inte gynnat honom, men visst är det lite frustrerande att den svenske talangen trots allt få så begränsat med speltid? Den succé som tidningarna gärna skriker om har tyvärr uteblivit, även fall man i glimtar har fått se en Alexander Isak som visar att han håller på väldigt hög nivå.

En fråga som gäller inför mötet med FC Barcelona är huruvida Alexander Isak kommer att få någon speltid i matchen. Att han får en stund på slutet känns inte omöjligt, allra främst inte om hemmalaget ligger under och måste jaga mål. I sådana skeden har han fått hoppa in fler gånger.

Men det blir tyvärr inget huvudsakligt fokus på Alexander Isak inför den här drabbningen. FC Barcelona kommer att stå i rampljuset och vår känsla är att man är lite för bra för att Real Sociedad ska kunna störa hela vägen in i mål.

Det är också ett sådant läge i tabellen som tvingar fram gästerna att göra en bra insats för att därigenom vinna, ta tre poäng och koppla greppet längst upp i tabellen.

FC Barcelona vinner spelas till 1,70 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  FC Barcelona vinner
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:00, lördag 14/12
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: