Speltips inför Sevilla – Villarreal 15/12: Spanskt nyckelmöte

Simon Pålsson Publicerat: 15 december 2019

Sevilla gäller som favoriter, men kommer inte kunna städa av motståndet Villarreal i La Liga alldeles för enkelt.

Annons:

Det går inte att klaga på kvällsunderhållningen som dukas upp i spanska La Liga, där vi oundvikligen fokuserar en del på mötet mellan Sevilla och Villarreal. Som bekant finns det en längre historia av intressanta matcher när dessa båda lag drabbar samman.

Om vi kikar på de senaste matcherna kan vi konstatera att vi har fått se tre röda kort i de fyra senaste mötena. Vid inte mindre än fyra tillfällen av de sex senaste inbördes mötena har matcherna dessutom slutat oavgjort. Det öär ofta jämnt och tätt, med andra ord.

Det som talar för hemmalaget här är att man varit aningen bättre den här säsongen, samtidigt som Villarreal nu står på fem förluster på sina sex senaste bortamatcher. Man har alltså förtvivlat svårt att prestera på samma höga nivå när man spelar på annan ort. Det är en faktor som är värd att ta med i beräkningarna – for sure.

Sevilla då? Jo, man är trea i tabellen och har inte förlorat i ligan på länge. Däremot föll man mot APOEL Nicosia i Europa League i veckan, en förlust som sved och som blev lite av en realitycheck för laget. Låt oss se vad den betyder för förmågan att prestera ett par dagar senare.

Annons:

Svårt att välja sida

Den spontana känslan inför den här matchen är att hemmalaget Sevilla bör gälla som stora favoriter, men faktum är att vi inte riktigt litar på laget just nu. I ligaspelet har man gått ganska bra generellt sett, men det finns också stora brister i deras kontinuitet och jämnhet vad gäller prestationerna. Det oroar.

Villarreal är dessutom ett svårslaget lag och inte sällan spelar lagen ganska intensiva, jämna matcher mot varandra. Det är någonting liknande som vi förväntar oss även den här söndagen.

Vidare kan det vara värt att väga in spelarna som inte kommer till spel. Det är alltid en faktor som är värd att ha med i beräkningarna – inte minst om det faktiskt rör sig om tongivande spelare som inte kan spela matchen i fråga. För hemmalagets del är det givna startspelaren Lucas Ocampos avstängd och därtill är det osannolikt att Nolito spelar 90 minuter.

Det går att jämföra med Villarreal, som har Alberto Moreno och Manuel Morlanes på skadelistan, men som å andra sidan har fått vänja sig vid att dessa båda spelare (plus ett par andra som varit borta länge) inte kunnat spela på ett tag. Man har alltså vant sig.

Här litar vi på en ny jämn, het och tät drabbning mellan två lag som vi tror kommer att stå upp bra i matchen. Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,74 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:30, söndag 15/12
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: