Speltips inför Villarreal – Getafe 21/12: Svårbedömt på förhand

Simon Pålsson Publicerat: 21 december 2019

Allting talar för en riktigt bra fotbollsmatch på lördagskvällen när Villarreal tar sig an Getafe på hemmaplan i La Liga.

Annons:

Det ständigt pågående konceptet med utspridda matcher i La Liga fortsätter även den här helgen med halvsen avspark i mötet mellan Villarreal och Getafe. Här har vi två lag som många intresserar sig för eftersom man sitter med en hög högstanivå. Det blir inte sällan underhållande när lagen spelar.

Om det är någonting vi kan konstatera att de senaste säsongernas möten mellan dessa båda lag är att det brukar bli väldigt jämnt. Nu vann Getafe visserligen med 4-0 på hemmaplan hösten 2017, men efter det har vi haft att göra med antingen uddamålsvinster eller oavgjorda matcher. Det känns som två lag som hör hemma på den övre halvan eller någonstans på den övre mitten. Om vi då pratar i rent generella termer.

Om vi i stället fokuserar på den här säsongen kan vi konstatera att Getafe varit lite av ett positivt utropstecken, allra främst i Europa League där man alltså tagit sig vidare till 16-delsfinal. Det kom till efter att man tog en minst sagt imponerande vinst hemma mot ryska Krasnodar i den sista omgången, 3-0, och därmed seglade upp på slutspelsplats.

Getafe generellt har en väldigt stark trend med fem raka vinster – i vilka man alltså inte har släppt in något mål. Vi tar det där igen. Getafe har alltså hållit sin nolla i fem raka matcher och trenden visar snarare att man fortsätter precis på den vägen.

Annons:

Getafe förlorar inte här

I den totala tabellen för La Liga hittar vi Getafe på placering nummer fyra som den främsta utmanaren till topplagen Real Madrid, FC Barcelona och Sevilla. Just nu ser man ut att på allvar kunna ta sig till Champions League nästa säsong. I längden kan det nog bli tufft att hålla lag som Atletico Madrid och Sevilla bakom sig dock. Hur som helst är inledningen imponerande på alla viss.

Nio placeringar och åtta poäng längre bak i tabellen ser vi ett Villarreal som har svårt att prestera i match efter match, men som i sina bästa stunder är ett väldigt bra fotbollslag. Det är uppenbart.

Nu tog man en tung vinst borta mot Sevilla, 1-2, senast och visade därmed att man har förmågan att slå alla lag. I matchen innan tog man poäng av Atletico Madrid. Det är alltså knappast ett lag som bara lägger sig ner och dör.

Ett underspel kan vara intressant här. Initialt var vi också inne på att spela på den raka tvåan i någon form, men känslan är att ett formstarkt hemmalag kan streta emot bra här.

X2 är därför det speltips med bäst spelvärde just nu. Det spelar vi till 1,70 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X2
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:30, lördag 21/12
TV:    cmorelive logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: