Speltips Valencia – Athletic Bilbao 1/7: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 1 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är två tungviktare som har underpresterat som nu gör upp den 1 juli 2020 i La Liga, när Valencia tar sig an Athletic Bilbao.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Läs mer: Såhär streamar du matchen – utan kostnad!

Det finns all anledning att känna viss besvikelse kring hur den här säsongen har sett ut för ett par spanska storheter, där Valencia och Athletic Bilbao är de två tydligaste exemplen på att året inte har blivit som önskat.

Nu möts lagen onsdagen den 1 juli 2020 och då är det viktiga poäng som står på spel, inte minst då Athletic Bilbao skuggar Valencia tätt bakom i tabellen. Dessvärre för dessa båda lags del handlar det om en skuggning som sker mitt i tabellen, och inte längre upp i toppen som man hade önskat.

46 respektive 45 poäng står lagen på, och med det är man alltså ett par snäpp ner i tabellen. Men faktum är att det är väldigt jämnt fortsatt bakom FC Barcelona och Real Madrid, som gör upp om ligatiteln igen. Det gör att Athletic Bilbao och Valencia fortsatt har chans på Europaspel med sex omgångar kvar att spela.

Villarreal står på 51 poäng och det är alltså ett intagbart gap uppåt, det måste man ta och säga. Låt oss tro att det är vad Athletic Bilbao och Valencia försöker fokusera på nu i slutet av säsongen. Det gör också just det här mötet till en så viktig vägvisare för båda lagen.

Vilka tar kommandot?

Raul Garcia är såklart spelaren att se upp med hos bortalaget, med tanke på att han gjort elva mål på 30 matcher under säsongen. Det är ett av problemen som Valencia har haft, att man inte har någon målskytt som sticker ut. Dani Perjo är sin vana trogen en viktig spelare och med åtta mål är han den bästa målskytten, då tillsammans med anfallaren Maxi Gomez.

Men att båda spelarna står på åtta mål duger inte, och det hade behövts en eller gärna två spelare som låg över tio mål. För att vara ett topplag hela vägen in i mål krävs det snarare tjugo mål. Det visar sig ganska snabbt när man jämför med lagen som faktiskt finns med i toppen på allvar.

Flera lag underpresterar just nu, och efter omstarten har Valencia bara vunnit en av sina fem matcher. Dessutom har man tre förluster, och två raka nu på slutet, som vållar viss oro. Athletic Bilbao har däremot två vinster, två kryss och en förlust borta mot FC Barcelona med uddamålet. Det gör att Athletic Bilbao känns väsentligt mer formstarka nu.

Athletic Bilbao draw no bet spelas till 2,20 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Athletic Bilbao draw no bet
Odds: 2,20
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:30, onsdag 1 juli
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo