Speltips Galatasaray – Istanbulspor 25/12: Toppen mot botten

Oskar Jörnevik Publicerat: 24 december 2022

Galatasaray är ett bra lag i Turkiet möter bottengänget Istanbulspor under söndagen den 25 december 2022 med avspark klockan 17.00.

Galatasaray - Istanbulspor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Galatasaray är ett av Turkiets bästa lag, både i nutid och i historien. Året är inget undantag då man i skrivande stund endast är tre pinnar bakom ledande Fenerbahce. Galatasaray var riktigt bra innan uppehållet i november och början av december, de tre senaste ligamatcherna har vunnits, på mycket enkelt sätt. Träningsmatcherna under uppehållet har dock inte varit något värst för hemmalaget, men de studsade tillbaka direkt när tävlingsmatcherna började och vann i cupen under veckan som har gått.

Gästerna i Istanbulspor har en tung säsong i ryggen med endast åtta pinnar inspelade. Laget ligger på nedflyttningsplats plats och har otroligt svårt med målskyttet, då man endast lyckats göra 12 mål på sina 13 spelade matcher. Gästerna från Istanbul har endast lirat en träningsmatch under uppehållet och då blev det storförlust mot Besiktas. Cupspelet under veckan tog också slut då Fenerbahce blev för svåra, dock spelade Istanbulspor en helt okej match där.

Dessa lag har inte kamperat mot varandra i tävlingssammanhang sedan 2005, och då var det Galatasaray som vann båda mötena. Dock har de spelat träningsmatcher mot varandra och den senaste matchen spelades i år och då vann Galatasaray med 2-1 efter en stenhård träningsmatch.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stark offensiv

Galatasaray har ett par tunga avbräck i målvakten Muslera och den skickliga forwarden Mauro Icardi. Hemmalaget har dock en skicklig offensiv med herrar som Dries Mertens, Bafetimbi Gomis och Kerem Aktürkoglu. Defensiven är inte lika namnstark, bortsett från defensiva mittfältarna i Sergio Oliveira och Lucas Torreira.

Gästerna har en ljusare skadelista då endast en spelare saknas. Det är dock stor skillnad på laget, då ingen spelare egentligen sticker ut namnvärt. Jetmir Topalli och Valon Ethemi har gjort fyra mål vardera och är viktiga för bortalagets offensiv. Den danske målvakten David Jensen har storleken med sig och är en stabil keeper.

Det är inget snack om att Galatasaray är favoriter här, men raka ettan står i 1.22, vilket är långt ifrån spelbart enligt mig. Tror dock att gästerna inte alls kommer kunna rå på Galatasaray. Galatasaray har varit ganska sega under träningsmatcherna och saknar offensiv spets här. Under 2.5 mål är otroligt spelvärt till ett mycket bra odds. 2-0 är ett gångbart resultat enligt mig då ett bortalag kommer ligga otroligt lågt och ta den tiden som behövs och lite till vid fasta situationer.

  100 % – 100 kronor riskfritt

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 3.25
Bolag: Betfair
Spelstopp: 17:00, söndag den 25 december 2022
TV:  []
Stream:  []

Jämför odds: