Speltips inför AIK – AFC Eskilstuna 17/3: Andra finalisten ska koras

Spelbloggare Publicerat: 16 mars 2019

Den andra finalplatsen i Svenska Cupen ska delas ut. Hamnar den hos storfavoriten AIK eller den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna? Förutsättningarna har analyserats och tydligt spelvärde identifierats.

Annons:

Kniven hårt tryckt mot strupen. Det krävdes 120 minuters fotboll för att AIK skulle passera Öster i cupens kvartsfinal – en match där spelet var under all kritik och man mycket väl hade kunnat förlora. Över ordinarie speltid skapade motståndarna, huserande i Superettan, mest. Nu kommer en bättre insats krävas från de svenska mästarna.

Att det skulle råda kris hos solnaiterna vore förstås att ta det till extrem överdrift – Allsvenskan startar inte fören om två veckor – men varningssignalerna har höjts. AIK måste steppa upp om de ska hålla kvar deras status i svensk fotboll.

Kanske ser AFC Eskilstuna, som inför året klivit upp i det svenska finrummet på nytt, chansen att skrälla till det här? Tajmingen är passande, även om de slår ur rejäl underdogposition. Det ska trots, ur allsvensk synpunkt, handla om toppen mot botten. Oddset för AFC att avancera vidare till finalen står som bäst i 7,0. Ganska talande, om än kanske överdrivet.

AFC i betydligt bättre form

Cupfotbollen har lämnat starkt positiva besked från AFC Eskilstuna; klara vinster över Assyriska Turabdin samt Värnamo, båda med 4-0, för att slutligen spela oavgjort borta mot IFK Norrköping och därmed nå slutspelet och den kvartsfinal mot Halmstad BK som avancerades förbi efter förlängning.

Vad vi menar, sett till båda parters formkurvor och prestationerna i cupen specifikt men försäsongen i allmänhet, är att det här kan bli bra mycket tajtare än vad spelbolagen och dess oddssättare indikerar på.

Och som bekant, bland de klubbar som återfinns i den svenska elitfotbollen existerar inte enkla matcher. Nu handlar det också om två allsvenska konkurrenter.

1-0/1 efter fulltid, månne?

Gästerna är värda att synas med +1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de vinner, det slutar oavgjort eller de förlorar med uddamålet – till 1,74 x insatsen. Värde runt tio punkter nedåt. Andra typer av objekt värda att titta närmare på är målunderspelen.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna +1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:15, söndag 17/2
TV:  tvtolv logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.