Speltips, Everton – Manchester United 17/10: Psykologiskt övertag

Simon Pålsson Publicerat: 16 oktober 2015

Goodison Park står värd för mötet mellan Everton och Manchester United. Huvudmatchen klockan 16:00 har all potential att bli en underhållande historia.

Ladda upp spelkassan: Här hittar ni de bästa bonusarna från 24 olika spelbolag, vissa helt unika för våra läsare!

Everton mot Manchester United är ett av de engelska ligamöten som nästan alltid blir underhållande. Två fysiskt starka, offensiva lag som vägrar att förlora. När matcherna spelas på Goodison Park, en av få engelska arenor som har kvar delar av den täta atmosfären från förr, adderas någonting extra.

Faktum är att Everton har tre raka segrar hemma mot Manchester United. Det är allmänt känt att laget har förmågan att höja sig ytterligare mot de stora lagen och därigenom nå sin fulla potential när det behövs som mest. I år har de till exempel slagit Chelsea hemma med 3-1 och Southampton borta med 3-0. Inte illa alls.

Manchester United å sin sida har inlett säsongen på ett bra sätt, även fall spelet inte har stämt. Poängskörden har dock varit över förväntan och laget återfinns nu på tredjeplatsen. Sist åkte de på en rejäl mina borta mot Arsenal. 3-0 och en liten indikation på hur bra laget egentligen är? United har även haft problem på bortaplan där de förlorat tre av de fyra senaste matcherna.

Everton är en svår nöt att knäcka

Arsenal borta är ingen lätt match, men Everton på Goodison Park är inte mycket lättare. Manchester United ställs onekligen inför en tuff prövning och med tanke på att Ashley Young, ett av säsongens små utropstecken, dragit på sig en vadskada ser det inte optimalt ut för gästerna.

Everton å sin sida har inga nya skador eller avstängningar, utan hoppas fortsätta på den inslagna vägen. Att dessutom gå in med vetskapen om att de har tre raka segrar hemma mot just Manchester United ger laget en klar psykologisk fördel.

Känslan är att Manchester United får väldigt svårt att vinna den här matchen. Laget är helt enkelt inte tillräckligt bra än, något som avslöjats i matcher mot Arsenal (0-3), Swansea (1-2) och PSV (1-2). I våra ögon ligger Everton betydligt närmare en seger.

Med det i åtanke tycker vi att Unibet är väl generösa som ger oss hela 2,35 gånger pengarna på Everton draw no bet. Det betyder att vi får pengarna tillbaka vid ett oavgjort resultat. Bwin erbjuder till exempel bara 2,05 för exakt samma spel. Minst sagt stor skillnad.

Speltips:

Speltips:  Everton draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort)
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 17/10
TV:   viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Everton  3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester United  2,40 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,05 unibet logo
Under 2,5 mål  1,84 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: