Speltips inför Deportivo La Coruna – Real Betis 12/2: Svagt favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 12 februari 2018

Deportivo La Coruna har gjort ett skifte på tränarposten och fått in Clarence Seedorf vid rodret. Trots det bör laget inte anses som favoriter i mötet med Real Betis.

Inför måndagens enda match i den spanska toppfotbollen är spelbolagen ense om att hemmalaget Deportivo La Coruna bör anses som klara favoriter mot gästande Real Betis. Redan vid första anblick känns den ansatsen helt galen.

Deportivo La Coruna har nämligen en mycket risig form, som tvingat fram ett byte på tränarposten nyligen. Clarence Seedorf har tagit över och visst, en ny tränare kan ge en viss boost och sätta sin prägel på laget redan tidigt, men här känns det som helt dött lopp. Ingenting i hans tidigare tränarkarriär pekar på att holländaren ska vara mannen som kan skaka lite med trollspöt, säga sim-sala-bim och sen vips få fason på Deportivo La Coruna igen. Snarare tvärtom.

Därför blir det också skevt att ett så formsvagt lag plötsligt ska ses som favoriter mot ett Real Betis som visserligen inte tillhör toppen på något sätt, men som haft ett par ganska bra veckor bakom sig. Att gästerna skulle åka hit och förlora ser vi som föga troligt. Deportivo La Coruna har inte vunnit en match sedan början på december och att det plötsligt skulle ske här? Osannolikt va?

Real Betis har bra slagläge

Ser vi till Real Betis form har de trots allt fyra vinster på sina sju senaste och har bara förlorat mot tunga lag som Barcelona, Athletic Bilbao och med uddamålet borta mot Celta Vigo. Det är inte hela världen. Resultatraden i sig, den sedan årsskiftet ungefär, talar tydligt för att Real Betis är klart bättre än Deportivo La Coruna.

Hos hemmalaget är Sidnei otillgänglig, men i övrigt kan nya managern Clarence Seedorf mönstra bästa möjliga lag.

Värre är det för gästerna, som saknar Joel Campbell, Antonio Sanabria, Zouhair Feddal och avstängde Antonio Barragán. Å anddra sidan är Joaquin tillbaka från sin avstängning.

Hur som helst tror vi på gästerna här och kan inte se hur de ska förlora.

Real Betis +0,5 (alltså samma som X2) spelas till 1,74 gånger såsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Real Betis +0,5
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard (Upp till 1 250 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, måndag 12/2
TV:    viasatfotboll logo
Stream:    viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: