Speltips inför IFK Värnamo – Falkenbergs FF 29/5: Möte i Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 29 maj 2018

IFK Värnamo har det tungt i botten av Superettan, men hoppas plocka poäng i tisdagens hemmamöte med Falkenbergs FF. Å andra sidan jagar gästerna ytterligare en trepoängare i toppstriden.

I skuggan av förberedelserna inför VM-turneringen i Ryssland fortsätter den svenska fotbollen att gå hårt, åtminstone i Superettan. På tisdagskvällen väntar nya matcher och då ska vi bland annat se jumbons jakt på nya poäng.

Nio matcher in i säsongen hittar vi IFK Värnamo allra längst ner i tabellen med fem inspelade poäng och sex förluster på nio matcher är självklart ett för dåligt facit. Det är många säsonger nu som IFK Värnamo lyckats etablera sig som ett stabilt lag strax under mitten i Superettan, mycket tack vare den framgångsrika ungdomssatsningen som är själva fundamentet i hela identiteten.

Så här långt den här säsongen har det inte fått någon utväxling, men vi vet också att det kan finnas perioder som får liknas som rena svackor för lag med en yngre prägel. På tisdagskvällen väntar hur som helst det förmodade topplaget Falkenbergs FF på hemmaplan och i ärlighetens namn kan det nog bli tufft igen.

Formen talar för gästerna

IFK Värnamo har nu fem raka utan förlust och bara två poäng av femton möjliga på sistone. Det är självklart att det inte räcker till. Allra tuffast har IFK Värnamo mot topplag, med klara förluster mot AFC Eskilstuna (4-0) och Örgryte IS (4-0), men även mot Halmstads BK (3-1) och svårspelade Landskrona Bois (2-0). Det bådar inte gott inför mötet med Falkenbergs FF.

På formfronten är det betydligt ljusare på västkusten. Falkenbergs FF tappade visserligen poäng mot Norrby IF i näst senaste matchen, men har trots allt tre matcher utan förlust och sju inspelade poäng sista veckorna i Superettan. Det bådar relativt gott. Därtill inledde laget säsongen med fyra raka vinster och har därigenom på något sätt cementerat sin plats i toppstriden. För att haka på densamma finns det inte utrymme för onödiga poängtapp mot lag som går att slå, däribland jumbon IFK Värnamo.

Utan någon som helst tvekan räknar vi med att Falkenbergs FF tar sig an den här matchen med full intensitet och med den tydliga målsättningen att plocka tre poäng.

Falkenbergs FF draw no bet spelas till 1,73 gånger såsen. Om matchen slutar oavgjort får vi pengarna tillbaka. Spelet hittar vi hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Falkenbergs FF draw no bet
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, tisdag 29/5
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.