Speltips inför Las Palmas – Malaga 5/2: Fördel hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 5 februari 2018

Det är tydlig fördel för Las Palmas inför måndagens ångestdrypande bottenmöte mellan Las Palmas och Malaga. Det är givetvis La Liga det handlar om.

Måndagens enda möte från La Liga spelas mellan Las Palmas och Malaga. Inför den här matchen finns det all anledning att planera in ett litet utrymme på två timmar i schemat på måndagskvällen då det vankas rejält med ångest.

Det är nämligen jumbon mot nästjumbon, där vinnaren förmodligen skaffar sig ett ganska bra läge att rädda sitt kontrakt under våren. Förloraren däremot tappar ännu mer mark i tabellen, något som de helt enkelt inte har råd med i nuläget.

Malaga har sju poäng upp till säker mark, medan Las Palmas har sex poäng. En seger för hemmalaget skulle alltså innebära att nytt kontrakt bara är en seger bort i marginal. Högst överkomligt inför avslutningen på säsongen.

Malaga i tydligt underläge

Spelbolagen håller rättmätigen hemmalaget som favoriter här och vår instinktiva känsla är att det stämmer. Å andra sidan är Las Palmas ett lag som är svåra att lita på, vilket de bevisat om och om igen den här säsongen. Plötsligt sprattlar de till genom att hemmaslå Valencia med 2-1, men i övrigt är det mest poängtapp i resultatraden.

Samtidigt är Malaga direkt svaga nu och tränarbytet har inte fått någon vidare effekt. Med 14 gjorda mål framåt går det lätt att se var laget fallerar och även fall de nu står på två raka kryss efter fem förluster finns det inte mycket som talar för att Malaga ska bortaslå Las Palmas här. Segrar känns långt borta för Malaga just nu.

Las Palmas kommer till spel med i stort sett bästa möjliga lag. Det är bara Momo som inte är tillgänglig för Paco Jemez och hans Las Palmas.

Betydligt värre ser det ut för gästerna, som har inte mindre än fem spelare borta. Diego Rolan, Adalberto Penanranda, Juan Carlos Perez och Miguel Torres är skadade. Gonzalo Castra är avstängd. Därtill är Federico Ricca och Diego Gonzalez högst osäkra till spel.

Här tror vi på fördel hemmalaget, men att det blir jämnt och tätt. Därför stannar vi till slut på ett specialspel. X och pengarna tillbaka om Las Palmas vinner till 1,90 gånger insatsen hos Betway.

  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  X (hemmalaget inget spel)
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Upp till 1000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, måndag 5/2
TV:   viasatsport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: