Speltips inför Manchester United – Tottenham 21/4: Första finalisten ska koras

Spelbloggare Publicerat: 19 april 2018

En finalist ska koras i klassiska och ärorika FA-cupen och det från Wembley Stadium, varifrån storklubbarna tillika rivalerna Tottenham Hotspur och Manchester United drabbar samman och inför matchen tar Spelbloggare ställning.

Manchester United eller Tottenham – mot Chelsea eller Southampton, vilka möter varandra under söndagen. FA-cupen ska snart knytas ihop, i årets sista titelchans för klubbarna.

Allt tyder på att såväl United, där är det helt klart, som ”Spurs” kommer spela Champions League nästa år och då kan man kanske inte anmärka på alldeles för mycket, men en titel är en titel och avsaknaden av sådana blir lätt påtaglig i de största av klubbar.

Och även om FA-cupen inte har samma status som för flera år sedan, är det fortfarande den största titeln bortsett från Premier League att kunna plocka i den engelska klubblagsfotbollen.

Senast Manchester United vann FA-cupen var spelåret 2015/16 medan vi för Tottenhams del får blicka tillbaka ända till 1990-1991. ”Spurs” är allt som oftast starka, utan att räcka ända in i kaklet. Det kan förklaras på många sätt; med historien, men kanske framförallt ekonomiska resurser.

Årets Tottenham är dock imponerande; placerade fyra i Premier League, spelar stundtals underbar fotboll och var försvinnande nära att ta sig förbi Juventus i Champions Leagues åttondelsfinalrunda.

Glädjande besked är hur det lättats upp på skadefronterna för lagen. Manchester United saknar enbart Sergio Romero och Tottenham trion bestående av Kyle Walker-Peters, Harry Winks samt Danny Rose.

Hemmafördelen ”Spurs” – ändå skrällchans

Luras inte av tavlan – hemmaplansfördelen är Tottenhams i och med att matchen spelas på Wembley Stadium. Ser vi dessutom till de senaste årens inbördes möten, har det slutat i segrar för hemmalagen i sju raka matcher.

Men alla matcher är också unika och att blicka tillbaka för mycket kan vara en miss här, menar vi.

Manchester United snackas ofta ner, men faktum är att de är tabelltvåa i Premier League och är exempelvis sex pinnar ovanför Tottenham. Den så oväntade 0-1-förlusten mot jumbon WBA följdes upp med en stabil 2-0-vinst över AFC Bournemouth, så formen borde inte vara i fara. 4/5 och 7/9 senaste matcherna vunna.

Bland dessa vinster hittas bland annat en bortamatch mot Manchester City. Samma motstånd föll Tottenham med 1-3 mot, på hemmaplan, förrförra veckan. Det följdes upp av ett 1-1-kryss mot Brighton & Hove. Formen inte toppad, som det verkar.

Här tror vi på en jämn match som kan sluta lite hur som helst. Tottenham ska inneha favoritskapet, men känslan är att det blivit ett hack för stort.

Manchester United spelas med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid oavgjort efter fulltid – till 1,95x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 500 kr att spela för, med bara 500 insatta!

Speltips:

Speltips: Manchester United +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 18:15, lördag 21/4
TV:  kanalfem logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: