Speltips AFC Eskilstuna – Falkenberg 12/6: Reaktion

Simon Pålsson Publicerat: 11 juni 2021

Özcan Melkemichel fick sparken i veckan. Nu är frågan om AFC Eskilstuna kan resa sig när Falkenbergs FF väntar i Superettan.

AFC Eskilstuna - Falkenbergs FF

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Özcan Melkemichel har i flera olika mindre klubbar visat att han har vad som krävs för att trolla lite med knäna och skaka fram bra resultat med ganska små resurser.

I mina ögon har Özcan Melkemichel också öppnat säsongen helt okej med AFC Eskilstuna, som placerar sig på tiondeplatsen i tabellen, har 11 poäng hittills, och som sakta men säkert har byggt ett spel som har varit bra på hemmaplan med två raka hemmavinster i Superettan.

Men den sportsliga ledningen i AFC Eskilstuna tyckte annorlunda och gjorde sig av med Özcan Melkemichel. Det kan såklart finnas bakomliggande orsaker också, men utifrån måste jag säga att det ter sig aningen märkligt med tanke på att det är en vettig tränare som brukar kunna göra det bra i sådana klubbar.

Men hur som helst ska laget nu spela match utan sin tränare och frågan är hur spelarna ställer sig till situationen. Blir det en positiv motreaktion?

Falkenbergs FF var inför säsongen tippade att ligga i toppen, men så har inte blivit fallet och även där har den sportsliga ledningen valt att tänka om. 52-åringen fick lämna i slutet på maj månad och så här långt har beslutet bland annat gjort att man vann mot Västerås med 2-1 senast.

Två tafatta lag

I mina ögon finns det ett stort problem med båda dessa lag den här säsongen och det är att man släpper in lite för lätt mål – och att man inte tar kommandot i matcherna på det sätt som man hade önskat.

Allra värst är det såklart för Falkenbergs FF som har lyckats släppa in hela 15 mål redan nu, och som egentligen inte har lyckats vända den negativa trend som påbörjades direkt i den första omgången. 15 insläppta är flest av alla lag i hela Superettan.

AFC Eskilstuna har i för sig bara släppt in sju mål, men målen har kommit olägligt och i matcher där man annars hade kunnat ta en eller tre poäng. Jag tycker att det känns som ett ofärdigt lagbygge – och inte blir det mer färdigt av att man låter Özcan Melkemichel lämna när han ändå höll på att sätta sin prägel på laget.

Men nog om det. Här finns det mycket som talar för mål. AFC Eskilstuna är starka hemma, Falkenberg släpper in många mål och båda lagen tänker gå för tre poäng. Gott så.

Dessutom kommer inte Kalle Björklund att spela för bortalaget och det gör försvaret sämre, även om det kanske inte är den allra bästa försvarsspelaren som Gud har skapat. Men bredden där bak är inte den bästa i Falkenbergs FF.

Över 2,25 mål (asian handicap) spelas till 1,77 gånger såsen hos Lucky Sports.

DUBBLA UPP – ELLER FÅ PENGARNA TILLBAKA! Lucky Sports har en EM-bonus för nya kunder. Sätt in 100 kronor – och har du inte dubblat pengarna inom 24 timmar får du din insättning på 100 kronor tillbaka. Läs mer och registrera dig här!

  Rygga spelet hos lucky sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,77
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 13:00, lördag 12 juni 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: