Speltips inför Degerfors – Västerås 15/6: Sen match i Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 14 juni 2019

Degerfors och Västerås gör upp i den sena matchen i lördagens omgång i Superettan. Det är den 15 juni 2019 som gäller för detta speltips från den inhemska fotbollen.

Annons:

Trots att den allsvenska fotbollen har gått på ledighet samtidigt som flera stora ligor runt om i Europa redan lagt ner sin verksamhet för säsongen går Superettan i en rasande fart. Det är kul att kunna sätta tänderna i lite inhemsk fotboll nu när abstinensen smyger sig på allt mer, Copa America och VM 2019 i all ära. Det går som bekant inte att få för mycket av fotbollen.

Hur som helst är Superettan synnerligen intressant den här säsongen då det egentligen saknas ett toppskikt. Visst, Varberg och Mjällby är två lag som verkligen gått bra i toppen och som därigenom kopplat sig ett litet grepp. Norrby från Borås är också med på tåget. Men om vi ser över hela tabellen är det anmärkningsvärt jämnt efter elva spelade omgångar. En seger hit eller dit kan innebära en drös olika placeringar veckan därpå.

Precis så är läget för både Degerfors och Västerås, som båda harvar omkring i mitten av Superettan så här långt. Degerfors öppnade säsongen väldigt starkt och låg då i topp, men har därefter tappat i kraft och har nu halkat ner ordentligt efter en svagare period på slutet. Formen är dessutom ett stort frågetecken. Därför är det lite överraskande att spelbolagen målar upp hemmalaget som så enormt klara favoriter på förhand här.

Skrälläge

Det här är två lag som har den huvudsakliga ambitionen att bli kvar i Superettan och absolut ta del av nya tv-pengar från nästa säsong. Det är inte två lag som på något sätt har som krav att gå upp ett hack i seriesystemet, men det är också två föreningar med så mycket historia att de bör vara kvar i minst Superettan.

Hur som helst finns det lite problem i Degerfors inför matchen. En stor del av anledningen till att laget gått lite tyngre på sistone är förmodligen att en av nyckelspelarna, Nikola Ladan, skadade sig allvarligt för ett par veckor sedan. Utan honom är mittfältet ordentligt försvagat och det har märkts på resultaten.

Västerås vann senast hemma mot IK Frej och har lite positiv energi. Faktum är att laget bara har en förlust på sina sex senaste och har blivit mycket svårslagna, även fall segrarna duggar allt annat än tätt den här säsongsinledningen.

X (oavgjort) känns som ett hiskeligt fint speltips till 4,20 gånger insatsen hos Betfair inför denna förväntat mycket jämna drabbning.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  4,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  18:00, lördag 15/6
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.