Speltips inför GAIS – Norrby 24/7: Bosko borta – tre poäng igen?

Simon Pålsson Publicerat: 24 juli 2019

Det blir ett målspel inför onsdagens mest intressanta möte i Superettan när GAIS och Norrby gör upp om tre poäng på Gamla Ullevi den 24 juli 2019.

Annons:

Det var inte mer än ett år sedan som huvudtränaren Bosko Orovic var en mycket uppburen man. Då hade han haft en väldigt stark inledning på 2018 års säsong med GAIS, då laget tog sig vidare från gruppspelet i Svenska Cupen och sånär skrällde mot Östersunds FK i kvartsfinalen. Där och då kändes det som att Bosko Orovic och GAIS var en kandidat för den allsvenska fotbollen inom kort.

Men säsongen som följde blev ingen succé. Bosko Orovic tappade greppet om sitt lag, fick supportrarna emot sig och GAIS landade åter i mitten av tabellen utan reell chans att nå toppen. Inledningen på 2019 års säsong har varit precis samma sak – fast ett par resor värre. Efter halva säsongen ligger GAIS precis i nedflyttningsstriden och riskerar faktiskt att tappa sin status som givet lag i Superettan.

Den sportsliga ledningen valde att agera kraftfullt den 15 juli och meddelade då att Bosko Orovic fått sparken från sitt jobb som huvudtränare för laget. Detta efter en tung 1-5-förlust hemma mot bottenlaget Dalkurd FF dagen innan. Det var en slags spiken i kistan.

GAIS studsade sedan tillbaka med en tung vinst, 1-0 borta mot Degerfors, i helgen och plötsligt är det lite andra vindar som blåser kring klubben. Nu är frågan var GAIS står när vardagen är här och det gäller att kanalisera alla energi till att fortsätta göra resultat.

En tuff match att vänta

Om vi ser till tabellen är mötet mellan GAIS och Norrby mycket intressanta. GAIS har bara en poäng ner till negativ kvalplats, medan en direkt nedflyttningsplats bara är tre poäng bort. Det är alltså skarpt läge för det klassiska 031-laget just nu.

Norrby är sannerligen inte ett lika klassiskt lag, men ser vi till tabellen är den här säsongen mer positiv för deras del. Trots två raka förluster (vilket ger totalt tre förluster på de fyra senaste matcherna) har laget bara tre poäng upp till en fjärdeplats. Det skulle innebära att allsvenskt kval inte är alldeles för långt borta, hur sjukt det än må låta i det här skedet av säsongen.

GAIS har släppt in 23 mål så här långt, vilket är ett otroligt svagt facit, men inte heller Norrbys 20 insläppta mål bådar särskilt gott. Detta gör att vi riktar in oss på målmarknaden nu.

Båda lagen göra mål ger 1,71 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:   19:00, onsdag 24/7
TV:    spoartkanalen logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.