Speltips inför Gefle IF – Landskrona Bois 28/5: Äntligen utdelning

Simon Pålsson Publicerat: 27 maj 2018

Landskrona Bois har ett tungt facit på bortaplan under sina tre senaste bortamatcher och nu väntar ett svårspelat Gefle IF på Gavlevallen. Kanske kan hemmalaget äntligen plocka tre pinnar?

I den nedre delen av tabellen i Superettan är Gefle IF och Landskrona Bois båda i behov av poäng i jakten på säker mark. För att inte bli indragna i en bottenstrid när serien väl har satt sig gäller det att öka poängskörden illa kvickt.

Ser vi till säsongsinledningen finns det all anledning att påstå att det här är två lag som hör hemma i Superettan. Det finns en trygghet och stabilitet i båda lagen som bådar gott, samtidigt som båda lagen i stunder har en härlig spets. Å andra sidan är det på intet sätt lag som hör hemma i den absoluta toppen, men som troligen kan stabilisera sig kring mitten vad det lider.

Efter idel matcher mot topplag har Gefle IF nu äntligen chansen att ta taktpinnen i en match på ett klart tydligare sätt. De senaste veckorna har laget i princip bara spelat mot lagen i toppen och har där gjort flera bra prestationer, även fall poängen låtit vänta en del på sig.

Två pinnar av 15 möjliga är facit på de fem senaste och då har bland annat matcher mot serieledande Örgryte IS, tvåan AFC Eskilstuna och topplaget Halmstads BK varit på schemat. Samtidigt har Gefle IF faktiskt åkt på hedersamma förluster i samtliga matcher som slutat med noll poäng.

Äntligen dags för tre poäng

Landskrona Bois har efter nio spelade matcher plockat in just nio poäng och har med det en poäng till godo på just Gefle IF. Samtidigt hade en seger gjort att laget plötsligt kan klättra upp till plats åtta i tabellen, vilket innebär övre halvan i den jämna tabellen. Fyra raka utan förlust är inte den trevligaste resultatraden, men även i det här fallet ser vi prov på flertalet fina prestationer med poäng mot både Helsingborgs IF och Halmstads BK. Det skojar man inte bort.

Vad som oroar för skåningarna är deras bortafacit. Med förlust i tre raka bortamatcher i Superettan, trots att det varit matcher mot överkomligt motstånd. Nu väntar ett Gefle IF med gryende form. En lång resa, svårt motstånd, annorlunda underlag. Det finns en del som kan gå snett för Landskrona Bois alltså.

Här tror vi att hemmalaget har en viss fördel och väljer ett spel som litar till deras kvalité. Gefle IF draw no bet (pengarna tillbaka vid oavgjort) spelas till 1,80 gånger krämen hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips:  Gefle IF draw no bet
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (Upp till 1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 28/5
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.