Speltips inför Halmstads BK – Mjällby AIF 16/6: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 13 juni 2019

Topptippade Halmstad tar emot bottentippade Mjällby men förutsättningarna är nu totalt omvända. Likväl håller oddssättarna Halmstad som klara favoriter – men vi tror på en jämn och tät match.

Annons:

Halmstad har inte alls lyckats infria de högt ställda förväntningarna den här våren. Igor Krulj fick kicken efter en katastrofal inledning på säsongen och nu är det Magnus Haglunds tur att försöka få rätsida på det som inte stämmer.

Vägen upp från den trettondeplats man befinner sig på inför omgång tolv är dock lång. Med elva inspelade poäng har man 18 poäng upp till serieledaren Varberg (trots en match mer spelad), vilket gör att den typen av ambitioner inte längre är realistiska.

Nu måste man acceptera det faktum att man kommer behöva kriga för varje poäng. Inför bortamötet med Dalkurd senast hade man, i alla fall, lyckats hålla nollan i två raka matcher och det lyckades man återigen med – fram till den 92:a minuten då hemmalaget avgjorde matchen.

Prekärt läge för Halmstad

Läget är nu prekärt för HBK då man vid en förlust mot Mjällby kan vara under nedflyttningsstrecket.

Med ett sargat självförtroende ska man nu alltså ta sig an ett Mjällby som lyser av detsamma. Även de åkte dock på ett baklängesmål i matchens sista minut borta mot BP senast.

Trots nyckelspelarna Joel Nilsson och Pavle Vagic avstängda hade man länge en 1-0-ledning och även om det till slut ”bara” blev ett kryss var det ändå en klart godkänd insats.

Halmstad har åkt på ett antal förluster då man flyttat fram mycket folk och då blivit sönderkontrade av motståndarna. Det har satt sig på självförtroendet och tränare Haglund har tvingats anamma en mer riskminimerande inriktning för att börja ta nödvändiga poäng.

Inför matchen stod man på sju raka segrar och totalt har man nu 25 poäng och en andraplats i tabellen. Med Vagic och Nilsson tillbaka samt gräsunderlag kan man nu ta sig an Halmstad med gott mod och utan den press som hemmalaget lär känna.

Milos Milojevic har fått gruppen att arbeta stenhårt tillsammans och det, i kombination med ett antal spelare som har blommat ut rejält, är det ingenting som tyder på att det här laget kommer att falla igenom.

Ett, förmodat, ängsligt Halmstad lär ha stor respekt för sin motståndare och vara noga med att inte ge Mjällby de omställningslägen som de önskar.

Samtidigt är Mjällby oerhört disciplinerade i sitt försvarsspel och detta sammantaget talar för en mindre öppen matchbild.

Därför spelar vi att det kommer bli under 2,5 mål totalt i den här matchen till 1.75 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  17:30, söndag 16/6
TV:    spoartkanalen logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.