Speltips inför IK Brage – Mjällby AIF 27/7: Vilka når Allsvenskan?

Simon Pålsson Publicerat: 27 juli 2019

Det blir ett spel på 1×2-marknaden inför det viktiga toppmötet i Superettan mellan tvåan Mjällby AIF och närmast jagande lag IK Brage den 27 juli 2019.

Annons:

Det är äntligen dags för ett aktat, intressant toppmöte i Superettan igen. Varberg har kopplat ett grepp om förstaplatsen, men har tappat lite mark på senare tid och riskerar att bjuda in övriga lag i toppstriden på allvar. Men strax bakom är det Mjällby AIF och IK Brage som är närmast jagande lag.

I skrivande stund, innan att lagen alltså möts på lördagseftermiddagen, har Mjällby AIF en poäng till godo på IK Brage i tabellen. Det räcker för att knipa andraplatsen just nu. Det gör att laget också har en direktplats till den allsvenska serien nästa säsong.

Märk väl att det här därför är ett mycket intressant möte avseende toppstriden. Ett kryss hade haft nackdelen att det bjuder in andra lag – närmast jagande lag fem poäng bakom heter Örgryte IS – medan en seger åt endera håll gör att laget i fråga kopplar ett viktigt grepp.

Det här är också två starka defensiva lag, som vilar på en defensiv organisation och som har en ganska tydlig organisation att utgå ifrån. Det gör att vi mycket väl kan se ett ställningskrig framför oss.

Spel på 1×2-marknaden

David Löfquist är som bekant såväl lagkapten som nyckelspelare för Mjällby AIF, även fall den numera allt äldre mittfältaren inte riktigt varit given i startelvan hela året. Nu är han avstängd efter tre gula kort och kommer inte att spela toppmötet. Det är en liten fördel för tränarna att slippa fundera på om han ska få starta, men såklart en klar nackdel att sakna en så pass rutinerad spelare i ett toppmöte.

Annars är det mest intressanta med bortalagets laguttagning huruvida nyförvärvet Michael Omoh, som plockats in från Örebro SK, ska spela eller inte. Det är en spelare som rimligen håller högsta klass i Superettan och som är extremt sugen på att göra minuter. Baserat på träningarna inför matchen mot IK Brage kommer anfallaren att starta, då troligen längst fram med stjärnan Jacob Bergström.

IK Brage då? Jo, laget kommer till match med i stort sett bästa spelarsammansättning och med tanke på att de spelar på hemmaplan bör de ha goda chanser att få till ett bra resultat. Plastmattan i Borlänge har inte sällan kritiserats ör att hålla dålig nivå, någonting som snarare passar hemmalaget som är vana vid underlaget. Det är en faktor värd att ha med sig på förhand.

X (oavgjort) är utgångsvärdet i den här matchen, ett resultat som båda kan leva med. En förlust kostar mer än vad en seger smakar, är vi rädda för. Det raka krysset finns att spela till 3,35 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X
Odds:  3,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  16:00, lördag 27/7
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.