Speltips inför IK Brage – Örgryte IS 26/5: Studsar tillbaka igen

Simon Pålsson Publicerat: 26 maj 2018

IK Brage har öppnat säsongen relativt lovande, men det är Örgryte IS som är vårens stora utropstecken i Superettan. Nu hoppas göteborgarna fortsätta segerraden på lördagen.

Det har sagts förr, men det går att konstatera det igen. Årets upplaga av Superettan känns hetare än någonsin, inte minst då flera klassiska klubbar hängt med i toppstriden och nu ser ut att kunna återvända till den allsvenska fotbollen 2019.  Det skadar inte direkt svensk fotboll.

Ett lag som verkligen har stuckit under våren är Örgryte, som nio omgångar in i säsongen står på sju vinster och totalt 22 inspelade poäng. Därmed är laget också klara serieledare och ser verkligen tunga ut.

Efter en tung förlust borta mot toppkonkurrenten Helsingborg förra veckan kunde laget studsa tillbaka mot IFK Värnamo senast och vinna med hela 4-0. Det tyder på en stark tro på vad de gör och ett kollektivt självförtroende på en hög nivå. Därmed åker laget förmodligen till Borlänge med goda förhoppningar om poäng och en form som, med fem vinster på de sex senaste, är bra rakt igenom.

Brage orkar inte vinna

Brage är ett lag som verligen stabiliserat sig i Superettan och som känns givna på ungefär den här nivån. Säsongsinledningen är precis vad man kan förvänta sig. Ett stabilt lag som är hemmastarka, sticker till med enskilda punktinsatser, är svårslagna, men som inte riktigt utmanar de riktigt stora i längden.

Det saknas lite spets, både avseende organisationen och spelartruppen, men på hemmaplan är det som sagt svårt att bryta ner Brage. Bara på sistone har laget kryssat mot Helsingborg och GAIS, förlorat knappt mot Falkenberg och slagit Gefle. Det är inte fy skam.

Med det sagt går det inte att blunda för det uppenbara faktum att Örgryte är ett rakt igenom bättre lag, med mer spets, bättre form och ett tydligare toppmål med säsongen. Här räknar vi med att gästerna väldigt gärna avslutar veckan med ännu en i raden av vinster.

Örgryte draw no bet finns till 1,75 gånger pengarna hos William Hill. Det känns som bra betalt och är en trevlig säkerhet med tanke på att Brage är så hemmastarka. Men att Brage vinner? Nej, det känns osannolikt.

  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Örgryte IS draw no bet
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (Upp till 1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  16:00, lördag 26/5
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.