Speltips inför Örgryte – GAIS 17/6: Derbyfest i Göteborg

Simon Pålsson Publicerat: 15 juni 2019

Det vankas derby i Göteborg då Örgryte och GAIS ska göra upp om vilka som är stans bästa Superettanlag. Vi tror på en match med hög intensitet och mål åt båda håll.

Annons:

Med en match mer spelad är Örgryte femma och GAIS elva i tabellen. Formmässigt ser också de förstnämnda starkare ut just nu. ÖIS kommer från två raka segrar medan GAIS kommer från två raka förluster.

Inför ÖIS två senaste befann man sig i en svacka bestående av hela sex raka matcher utan vinst (fyra förluster och två kryss). Nu ser man ut att ha fått bättre balans i sitt spel, vilket renderat i en 2-0-seger mot Syrianska följt av en 1-0-seger borta mot Brage senast.

GAIS, å sin sida, har ställts mot tuffast möjliga motstånd då man mött serieettan Varberg och serietvåan Mjällby på bortaplan i de två senaste matcherna. På så vis är resultaten ingen skam.

Men man borde ha vunnit senast mot Varberg då hemmalaget vid ställningen 1-1 får sin andra utvisning i den 70:e minuten. Trots att GAIS alltså är två man mer lyckas Varberg, obegripligt nog, avgöra matchen till 2-1 efter straffspark i den 80:e minuten.

Till den här matchen är det osäkert om Emil Wahlström och Niclas Andersén, som missade mötet mot Varberg, kommer till spel. I ÖIS saknas skadade Victor Sköld samt Hannes Sahlin som är avstängd.

Inramningen höjer intensiteten

Thomas Askebrands ÖIS har ett offensivt tänk och en balans i startelvan som är långtifrån baktung. Grundformationen är 3-4-3 där yttern Gustav Ludwigsson har utmärkt sig mest med sina sex mål och fem assist så här långt.

Efter alltför många, enkla, insläppta mål under period av sex raka matcher utan vinst har man dock skruvat om lite och fått till en tryggare defensiv i de två senaste matcherna som man alltså vunnit.

Med sina 17 mål är man trots det topp-3 i serien och det är uppenbart att det här laget har sina främsta styrkor i offensiven.

Sett till tabelläge, form och kvalitet i spelartruppen är ÖIS favoriter att vinna det här Göteborgsderbyt. Det som talar emot är att den typen av ingångsvärden inte brukar vara relevanta i derbymöten.

Derbyn brukar, som bekant, leva sina egna liv och inte sällan är det underdogen som vinner. Vad vi också vet om den här serien är att alla lag kan slå alla och även om ÖIS är kvalitetsmässigt något bättre så är skillnaden inte stor.

Tränare Askebrand och Orovic är i grunden två offensivt inriktade tränare och med inramningens hjälp är det sannolikt att båda lagen kommer vilja bjuda till.

Därför tror vi på en, relativt, öppen matchbild med hög intensitet och högt tempo. Vårt spel blir således att båda lagen kommer göra mål och hos Unibet ger det oss 1.76 gånger insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, måndag 17/6
TV:   cmorefotboll logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.