Speltips inför Östers IF – GAIS 4/8: Klassiskt möte i Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 4 augusti 2019

Östers IF är klara favoriter inför mötet med GAIS i Superettan söndagen den 4 augusti 2019, någonting som ter sig oerhört märkligt trots att Christian Järdler fått sparken.

Annons:

Superettan hamnar ofta lite i skymundan inom svensk fotboll, där det huvudsakliga fokuset tenderar att hamna på högstaligan i seriesystemet. Allsvenskan är en plats för större publikfester, bättre fotboll och mer namnkunniga lag samt spelare. Men med det sagt finns det mycket intressant även ett hack ner i seriesystemet.

Det finns bland annat en rad klassiska klubbar som med olika framgång försöker ta sig upp till den allsvenska fotbollen igen, men som av olika anledningar snarare fastnat i Superettan. GAIS och Östers IF är två väldigt klassiska exempel på just det här.

Det här är också två klubbar som har andra likheter just den här säsongen. Det har varit turbulenta tider i båda läger, mycket på grund av riktigt svaga resultat. Det som äntligen skulle bli toppstrid på allvar har snarare blivit någonting helt annat för båda klubbarna.

Den sportsliga ledningen i Östers IF valde att agera med kraftfullhet för ett antal dagar sedan. Då fick managern Christian Järdler lämnade sitt uppdrag efter tio raka matcher utan vinst i Superettan. Plötsligt har Östers IF blivit ordentligt indragna i bottenstriden och en vändning behövdes.

Lika turbulent i GAIS

Faktum är att Christian Järdler fick lämna sitt uppdrag som huvudansvarig för Östers IF bara ett par veckor efter att GAIS gjorde sig av med sin huvudtränare Bosko Orovic. Det har med andra varit en vår kantad av svaga sportsliga resultat för båda dessa klubbar.

GAIS har en aningen bättre trend på senare tid och har trots allt lyckats vinna ett par matcher, även fall det finns så mycket kvar att efterfråga vad gäller kreativitet och eget driv i spelet. Där är göteborgarna fortsatt uddlösa och kan därför inte litas på vinna sina matcher.

Det är frågan om inte Christian Järdlers frånvaro kan ge en liten boost till hemmalaget här – likt det brukar bli efter ett tränarbyte – men känslan är att det inte räcker till för att motivera ett favoritskap för hemmalaget. Enligt spelbolagen är ett rimligt odds 2,00 gånger såsen att Östers IF vinner. Det känns direkt löjligt.

Under 2,5 mål blir istället vårt speltips när båda lagen återgår till grunderna och försöker undvika att förlora. Det finns att spela till 1,80 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp: 17:30, söndag 4/8
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.