Speltips inför Varberg – Degerfors 10/7: Tungt möte i Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 10 juli 2019

Speltips, den onsdagen den 10 juli. Det är åter dags för Superettan efter ett par veckor långt sommaruppehåll och i våra ögon finns det ingen klar favorit inför mötet mellan Varberg och Degerfors.

Annons:

Efter ett par veckors uppehåll är lagen i Superettan igång för fullt med sin träning och redan på onsdagskvällen smyger höstsäsongen igång med mötet mellan Varberg och Degerfors. Det är en match som hade kunnat hamna lite i skymundan tidigare år, men som i år sticker ut.

Tidigare år har det dock slutat med målsnåla tillställningar och på sin höjd en uddamålsvinst åt endera lag. Det är en dynamik som vi tror vilar kvar mellan lagen inför onsdagens möte.

Det är lite väl lätt hänt att man stirrar sig blind på den säsongsinledning i Superettan som succélaget Varbergs Bois har haft, men faktum är att laget på slutet (precis innan sommaruppehållet) tappade lite i kraft och radade upp lite svagare insatser. Nu är det svårt att veta precis var vi har laget, men räkna med att de har försökt täppa till ytorna bakåt efter den tunga 0-3-förlusten senast.

Degerfors IF var försäsongens (cupspelets) utropstecken och visade då fina tendenser i bland annat cupspelet mot Malmö FF, men efter ett par tunga skador och lite sviktande resultat är laget svårplacerade. Någonstans i mitten är var vi tror att Degerfors IF landar till slut, även fall högstanivån är väldigt intressant.

Spel på målmarknaden

Det är viktigt att ha med sig vilka spelare som inte kan bidra i den här matchen då det verkligen ligger till grund för det speltips som vi tänker presentera lite längre ner i texten. Det ska sägas att bredden i trupperna i Superettan tenderar att vara lite sämre och det gäller även för lag som Varberg och Degerfors. Märk väl att Varbergs drömstart på säsongen nu planat av en aning, delvis beroende på att laget haft problem med skador och rykten om spelare som ska söka sig vidare.

En sådan spelare är skyttekungen Astrit Seljmani, som gjort flest mål i hela Superettan (10) och som då såklart också varit en nyckelspelare för sitt Varberg. Astrit Seljmani är en stor del av förklaringen till att säsongsinledningen varit så stark. Nu sägs anfallaren vara på väg bort och det kan innebära att den också småskadade Astrit Seljmani inte finns med här. Det kan också vara hans fysiska status som håller honom borta. I övrigt vet vi att Varberg får klara sig utan sin mittback Tobias Carlsson, en spelare som är viktig även i uppbyggnadsfasen.

Sedan en tid tillbaka saknar Degerfors en av sina viktigaste spelare i form av Nikola Ladan på mittfältet. Det finns en risk att han blir borta resten av säsongen. Annars är även Eric Björndahl otillgänglig med sina ljumskproblem. Det är två spelare som hade förbättrat chanserna till succé i den här matchen.

Här tror spelbolagen på många mål, men vi tror på lag som försöker vara försiktiga och som försöker vinna matchen genom att släppa in så som möjligt.

Under 2,5 mål spelas till 2,05 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  2,05 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, onsdag 10/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.