Speltips J Södra – Helsingborg 27/4: Toppmöte

Simon Pålsson Publicerat: 27 april 2021

Jönköpings Södra och Helsingborgs IF tillhör favoriterna inför den här säsongen i Superettan. Vilka vinner tisdagen den 27 april 2021?

Jönköpings Södra - Helsingborgs IF

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nog är vi många som håller Jönköpings Södra och Helsingborgs IF som två av lagen som verkligen ska göra upp om det i toppen av Superettan den här säsongen?

Det är utan tvekan två av lagen med färskast allsvenska meriter, både vad gäller klubben i stort och spelarna. Det är en uppenbar fördel att bygga lag med spelare som har meriter från den högsta serien i ett seriesystem och där har Jönköpings Södra såväl som Helsingborgs IF det ganska väl förspänt.

Men vad kan man säga om inledningen på säsongen för lagen?

Jönköpings Södra vann enkelt mot Vasalund i premiären, med 5-1 på hemmaplan, men föll senast borta mot hårdsatsande Norrby IF i den andra matchen. Det var en svag insats den gången som bäddade för förlusten.

Helsingborgs IF tappade i slutsekunderna mot GIF Sundsvall i premiären, men hade ändå med sig en poäng hem från de norra delarna av Sverige. Örgryte IS blev en mumsbit i den andra matchen, när HIF vann med 4-1 i sin hemmapremiär på Olympia.

Odds i Allsvenskan

Helsingborgs IF har satsat på att renovera spelartruppen den här säsongen och man har även den viktige Jörgen Lennartsson som ny huvudtränare. Än så länge har det visat sig vara ett klokt val då laget ser bättre ut än förra året.

Annars är Viktor Lundberg ett viktigt nyförvärv, även om Andreas Granqvist och hans skadefrånvaro som nu tagit slut kanske är det mest positiva som faktiskt har skett runt HIF.

För ett par år sedan spelade dessa båda lag mot varandra i Allsvenskan och i tre raka möten är det Helsingborgs IF som har vunnit, senast 2018 i Superettan. Faktum är att skåningarna har tre raka vinster mot Jönköpings Södra.

Båda lagen göra mål spelas här till 1,61 gånger såsen hos Hajper. I grunden är det två offensivt starka lag som gör upp. Jönköpings Södra är dessutom erkänt bättre hemma än borta på plast.

  Rygga spelet hos hajper – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,61
Bolag: Hajper
Spelstopp: 18:30, tisdag 27 april 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: