Speltips J Södra – IK Brage 25/7: Toppmöte i Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 24 juli 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Jönköpings Södra spelar hemma mot IK Brage i det som blir omgångens klart hetaste match från Superettan. Mötet spelas den 25 juli 2020.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Superettan har lätt hamnat lite i skymundan av den allsvenska fotbollen den här säsongen när det inte finns så många spelfria dagar, och då matcherna liksom är utsprängda på massvis med dagar för att man ska hinna många matcher på kort tid.

Men fredagen och lördagen ägnas nu helt åt Superettan, och det möte som verkligen sticker ut från helgens omgång spelas på vackra Stadsparksvallen. Där är fortfarande gräs ett tag till men det planeras bli konstgräs – men supportrarna har en namninsamlingen för att man ska bevara gräset. Låt oss se var det landar.

Båda lagen ligger i toppen (eller vill åtminstone göra det) och kommer som det ser ut nu att slåss om allsvenska platser vad det lider. Såvida man inte tappar fart nu när man har kommit igång vill säga. Dessutom är det två formstarka lag som kommer från en varsin vinst.

Jönköpings Södra vann med klara 3-1 borta mot ett annat topplag, Östers IF, samtidigt som IK Brage vann med 3-2 hemma mot klassiska Örgryte IS. Formen i offensiven är med andra ord på plats i båda läger.

Speltips i Superettan

Christian Kouakou har under lång tid varit en av de klart mest framstående spelarna i IK Brage, och anfallaren har varit viktig i flera delar av spelet. Men allra främst är Christian Kouakou en spelare som öser in mål och för att ligga kvar i toppen behöver man alltså en sådan spelare.

Nu har Christian Kouakou i stället skrivit på för IFK Göteborg och även om transferfönstret inte öppnar förrän nästa vecka kommer han att ansluta till Kamratgården redan nu. Det innebär också att Christian Kouakou inte kan spela den här matchen.

Det här reser både frågan hur IK Brage ska ersätta Christian Kouakou i den specifika matchen, men framförallt över tid. Det är dock värt att ha med sig att det här kommer att påverka lagets kollektiva slagkraft över tid.

I Jönköpings Södra har den inlånade mittbacken, eller möjligen mittfältaren, Pavle Vagic nu blivit speklar igen och förväntas konkurrera om en startplats. Det är en bra spelare som kommer från Malmö FF och som varit i klubben tidigare.

Här har vi goda förhoppningar om att få se en bra match mellan två av de klart bästa lagen i Superettan.

Målen brukar ligga nära till hands, och de senaste mötena mellan lagen har också varit klart mer offensivt inriktade.

Över 2,5 mål spelas till 1,87 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,87
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, lördag 25 juli
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo