Speltips Sundsvall – GAIS 15/6: Superettan

Simon Pålsson Publicerat: 15 juni 2021

Den vanliga avsparkstiden 19:00 är tillbaka när GIF Sundsvall spelar hemma mot GAIS tisdagen den 15 juni 2021 i Superettan.

GIF Sundsvall - GAIS

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Det har varit en märklig inledning på den här säsongen i Superettan och hade jag sagt att det är Landskrona Bois, IFK Värnamo, Norrby IF och Trelleborgs FF som toppar tabellen hade nog många skrattat åt mig för ett par månader sedan.

Men så är fallet och anledningen är inte svårare än att samtliga dessa lag på olika sätt har imponerat, inte minst i förhållande till förväntningarna på förhand.

Nu kan man nog ta och lugna sig lite dock, med tanke på att inget lag ligger på över två poäng i snitt per match. Det är alltså väldigt jämnt och avståndet från IFK Värnamo på andraplatsen till Falkenbergs FF på negativa kvalplats, hela tolv placeringar sämre, bara är sju poäng. Det kan med andra ord svänga snabbt.

GIF Sundsvall öppnade säsongen riktigt svagt, men åt ikapp en del poäng i mitten på maj månad. Nu är man en trepoängare från kvalplatsen, men formen pekar tyvärr i fel riktning.

GIF Sundsvall har förlorat mot formstarka Jönköpings Södra och Trelleborgs FF i de två senaste omgångarna, varpå man går in i mötet med GAIS med stor press på sig själva. Nu behöver man tre poäng för att få ordning på det här.

GIF Sundsvall starka hemma

På hemmaplan vet vi att GIF Sundsvall traditionellt sett är väldigt starka, och konstigt vore kanske annars med tanke på att det inte är Sveriges roligaste bortamatch för motståndarlagen. Långt att åka, ofta sämre väder (inte nu) och dåligt underlag.

GAIS står med andra ord inför en tuff match och faktum är att laget haft väldigt svårt uppe i Sundsvall på senare tid. Om vi ser till tävlingsmatcher har GIF Sundsvall fyra raka utan förlust hemma mot GAIS.

Men GAIS vann faktiskt borta mot Norrby IF i förrförra omgången och kunde med det behålla sin plats i mitten av tabellen. Annars har formen varit risig på slutet med fyra förluster på de fem senaste matcherna.

I grunden är det här två lag som gör ganska många mål, men släpper in lite för många. Det gör att jag blickar mot oddsmarknaden.

Båda lagen göra mål spelas till 1,80 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, tisdag 15 juni 2021
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: