Fotbolls-VM 2018, Speltips, odds, spelschema och allt inför VM i Ryssland!

AAA AAA Publicerat: 5 juni 2018

Dagens BÄSTA speltips från Fotbolls VM 2018 i Ryssland hittar ni här. Speltips, odds och analys inför samtliga matcher under hela VM blandas med expertanalyser i både video och poddformat. Häng med!

Sverige Fotbolls VM 2018 Ryssland
Foto: Bildbyrån

Nedräkningen till Fotbolls VM i Ryssland 2018 pågår för fullt. 32 länder skall under en månad göra upp om FIFAs åtråvärda pokal som just nu befinner sig hos de regerande världsmästarna Tyskland.

Det är den 21a VM-turneringen genom tiderna och första gången den spelas i Östeuropa. Fotbolls-VM har spelats var fjärde år sedan 1930, frånsett två mästerskap som fick ställas in p.g.a andra världskriget. Ryssland har aldrig tidigare arrangerat ett internationellt mästerskap i herrfotboll, men som värdnation för fotbolls-VM 2018 arrangerar man även Confederations Cup också kallat ”för-VM” och den gick av stapeln i somras.

Rysslands egen fotbollshistoria är brokig. Om man räknar med Sovjetunionen är deras största framgång en plats i semifinalen i VM 1966. Totalt har de varit med i 10st VM-turneringar som jämförelse har Sverige varit med i 11st. I en maratontabell över vunna poäng i spelade VM-matcher ligger Ryssland / Sovjetunionen på plats 11 även där snäppet efter Sverige.

En ryss är en av VM-historiens profilerade målskyttar, Oleg Salenko. Även här finns en anknytning till Sverige. Han delade förstaplatsen i skytteligan VM 1994 på 6mål, fem av dem mot Kamerun och ett mot Sverige. Det sista mästerskap Sovjetunionen kvalade in till var EM 1992 i Sverige, men innan mästerskapet hann starta splittrades landet och man ställde upp som Oberoende Staters Samvälde – OSS.

Hårdbevakar VM: med speltips, odds och kampanjer – varje dag

Vi på Spelbloggare.se kommer hårdbevaka VM i Ryssland 2018 – med speltips på alla matcher, varje dag, från premiärmatcherna och till finalen, signerade Sveriges ledande experter på betting, odds och spel i olika former.

Förutom det kommer även extrainsatta artiklar att tryckas ut på löpande band: med alla de bästa oddsen, kampanjerna, bonusarna och långtidsspeltipsen. Har ni önskemål på olika typer av texter – tveka inte på att kontakta oss via Facebook eller Twitter.

Vill du se till att tjäna en hacka under det kommande världsmästerskapet?
Se då för allt i världen till att inte missa inte våra spelförslag på VM 2018!

Speltips på VM 2018 – från experter och andra hobbytippare – i Sveriges bästa speltipsgrupp på Facebook!

Speltipsgruppen är en FB-grupp där hobbytippare från hela Sverige delar sina bästa speltips, tankar och diskuterar allt från fotbollsvärldens hetaste matcher till e-Sport och dart.

Dessutom delar våra experter ut hemliga betting tips, som inte finns att ta del av på Spelbloggare.se, exklusivt för de som gått med i gruppen – minst ett om dagen!

Nya speltips finns alltid att ta del av i Speltipsgruppen – varje dag, året om – och under världsmästerskapet kommer det vara extra stort drag.

  Klicka här för att gå med i Speltipsgruppen på Facebook!

Arenorna där VM ska avgöras

Central Stadion i Jekaterinburg
Kapacitet 35 0000

Olympiastadion Fisjt i Sotji
Kapacitet: 47 659

Rostov Arena i Rostov-na-Donu
Kapacitet 43 702

Mordvinien Arena i Saransk
Kapacitet: 45 015

Cosmos Arena i Samara
Kapacitet: 44 918

Kazan Arena i Kazan
Kapacitet: 45 105

Luzjnikistadion och Otkrytie Arena i Moskva.
Kapacitet: 81 000 respektive 44 929

Krestovskij stadion i Sankt Petersburg
Kapacitet: 66 881

Kaliningrad Stadion i Kaliningrad
Kapacitet: 35 000

Nizjnij Novgorod Stadion i Nizjnij Novgorod
Kapacitet: 44 899

Volgograd Arena i  Volgograd
Kapacitet: 45 568

Sveriges väg till VM – här är Sveriges senaste resultat

2 juni 2018: Sverige – Danmark 0-0 (träningsmatch)
27 mars 2018 Rumänien – Sverige 1-0 (träningsmatch)
24 mars 2018 Sverige – Chile 1-2 (träningsmatch)
11 januari 2018: Sverige – Danmark 1-0 (träningsmatch)
7 januari 2018: Sverige – Estland 1-1 (träningsmatch)
13 november 2017: Italien – Sverige 0-0 (VM Playoff)
10 november 2017: Sverige – Italien 1-0 (VM Playoff)
10 oktober 2017: Nederlänerna – Sverige 2-0 (VM-kval)
7 oktober 2017: Sverige – Luxemburg 8-0 (VM-kval)
3 september 2017 Vitryssland – Sverige 0-4 (VM-kval)

Sveriges senaste matcher mot våra gruppmotståndare:

Mexiko:
29 januari 2009: Mexiko – Sverige 0-1
27 januari 2005: Mexiko – Sverige 0-0

Sydkorea:
12 november 2005: Sydkorea – Sverige 2-2
22 januari 2005: Sverige – Sydkorea 1-1

Tyskland:
15 oktober 2013: Sverige – Tyskland 3-5
16 oktober 2012: Tyskland – Sverige 4-4
17 november 2010: Sverige – Tyskland 0-0

ryssland vm 2018

Fotboll är storpolitik och stora mästerskap kantas ofta av konflikter och problem. Det har rapporterats om svåra förhållanden vid byggen av arenor och mutanklagelser inom FIFA har lett till diskussioner om bojkott av mästerskapen ända upp i EU-parlamentet. Men det är också en chans för både Ryssland och FIFA att visa upp sig från sina bästa sidor. Rysslands president Vladimir Putin har försäkrat att mästerskapen skall utföras på högsta möjliga nivå för alla inblandade.

Fotbolls VM 2018 i Ryssland

VM kommer att avgöras på 12 arenor i 11 olika städer, två av dem ligger i Moskva. Den mest östliga spelorten är Jekaterinburg vid Uralbergen. Staden har 1,4 miljoner invånare och är därmed Rysslands fjärde största stad och ligger 1792 km från Moskva.

Några av matcherna kommer att spelas i Sveriges närområde, i den lilla ryska enklaven Kaliningrad med ca 450 000 invånare. Kaliningrad ligger mellan Polen och Litauen vid Östersjön. För ändamålet har en ny arena med kapacitet på 35 000 besökare byggts. Bland spelorterna kan även nämnas Sotji där vinter OS arrangerades 2014. Mästerskapets största arena är Luzjnikistadion i Moskva med kapacitet på 81 000 besökare.

En viktig sak för fans som besöker VM är ”FAN-ID”, ett system för att både registrera besökande fans men som också innehåller förmåner som fria eller rabatterade inträden eller biljetter i lokaltrafiken. Systemet lanserades till Vinter-OS i Sotji och användes även under för-VM i fotboll. Utan FAN-ID är det inte möjligt att komma in på en match även om man har giltig biljett. Fotbolls vm 2018 biljetter kommer antagligen kunnas köpa utanför arenorna som på andra mästerskap.

Försäljningen av biljetter har börjat, en gruppspelsmatch kommer att kosta mellan 900-1800kr och en biljett till finalen kommer att kosta upp till nästan 10 000kr. För ryska medborgare finns dock chans att köpa biljetter till betydligt reducerad kostnad.

Gruppindelning i VM 2018 i Ryssland

Grupp A: Ryssland, Uruguay, Egypten, Saudiarabien.
Grupp B: Portugal, Spanien, Iran, Marocko.
Grupp C: Frankrike, Peru, Danmark, Australien.
Grupp D: Argentina, Kroatien, Island, Nigeria.
Grupp E: Brasilien, Schweiz, Costa Rica, Serbien,
Grupp F: Tyskland, Mexiko, Sverige, Sydkorea.
Grupp G: Belgien, England, Tunisien, Panama.
Grupp H: Polen, Colombia, Senegal, Japan.

Lag kvalificerade för turneringen

Här är samtliga lag som kommer att spela VM i Ryssland under sommaren. Nedan följer en beskrivning om varje lag, med fokus på deras VM-historia och nuvarande nyckelspelare.

Ryssland

Rysslands senaste internationella turnering var fotbolls EM 2016. Där slutade laget sist i sin grupp bestående av Wales, England och Slovakien. Ett poäng kneps av England och totalt gjorde man bara två mål.

Just nu rankas landet som 64e nation i FIFAS ranking. Rysk idrott har de senaste åren varit föremål för flera dopingskandaler och utredningar kring dessa. Även det ryska fotbollslandslaget ryktas ha varit föremål för utredning kring detta.

Nyckelspelare: Veteranmålvakten Igor Akenfeev är kapten och viktig med över 100 landskamper i bagaget.

Brasilien

Ett VM utan Brasilien skulle kännas overkligt. Och det är just vad det är. Brasilien är det enda land som varit med i samtliga VM-turneringar och de leder VMs maratontabell. Den VM-pokal som lanserades vid det allra första VM som spelades bestämde man att det land som var först att vinna den tre gånger skulle få behålla den för alltid. 1970 gjorde Brasilien det, men redan något år senare var den spårlöst försvunnen.

Brasilien har en stark historia av duktiga fotbollsspelare. Dagens mest kända kanske är Neymar JR, numera känd för världens dyraste övergång mellan Barcelona och Paris SG för 2,2 miljarder kr. Brasilien är alltid med i förhandstipsen inför mästerskap, och det finns goda skäl till det, just nu rankas man som världens näst bästa landslag efter Tyskland.

Nyckelspelare: Neymar. Världens dyraste spelare håller en klass för sig och väntas dra lasset.

Mexico

Även Mexico är en välbekant nation i VM. Landet är nu, efter sitt fotbolls VM 2018 kval, klara för sitt sjunde raka världsmästerskap och har total varit med i 15, dock har man aldrig nått ända fram utan har två sjätteplaceringar som bästa resultat. Det som utmärker landet i VM-sammanhang är att man två gånger arrangerat fotbolls VM, 1970 och 1986.

Nyckelspelare: Guillermo Ochoa är målvakten som klev fram i rampljuset under VM-slutspelet i Brasilien och han har fortfarande hög stjärnstatus i hemlandet.

Iran

Iran är kvalificerad för sitt femte VM och det andra i sträck. Landet skall inte underskattas, det rankas på 25e plats i FIFAs världsranking och landslaget innehåller spelare som är proffs i bl a WolfsBurg i Tyskland och Olympiakos i Grekland.

Nyckelspelare: Sardar Azmon är en anfallare utan svagheter och det hoppas vi att han visar under Fotbolls-VM. För svensk del gäller det att hålla ett extra öga på Saman Ghoddos.

Japan

Japan gjorde sitt första fotbolls VM 1998. Sedan dess har man varit med i samtliga VM och stod tillsammans med Sydkorea som värd för VM 2002. Bästa placering var på hemmaplan som nia och det tangerades VM 2010. Ungefär halva spelartruppen utgörs av proffs i europeiska klubblag. Totalt så har det redan sålt väldigt många biljetter till fotbolls vm 2018 i Japan.

Nyckelspelare: Maya Yoshida. Japan har aldrig haft problem att göra mål, men haft det svårare med försvaret. Det är Yoshidas ansvar att hålla ihop försvararna.

Belgien

Belgien är som första europeiska land att genom kval klara för VM. Inför fotbolls EM 2016 ansågs man som ett starkt lag, de gick vidare från gruppen där bl a även Sverige spelade men åkte senare ut i kvartsfinalen mot Wales. Detta blir Belgiens trettonde VM.

Nyckelspelare: Eden Hazard är en av världens mest fruktade yttrar och behövs i landslaget, där han även är kapten.

Sydkorea

1954 deltog Sydkorea i sin första VM-turnering, sedan dröjde det till 1986 innan man kvalificerade sig igen. Sedan dess har landet varit med i samtliga VM och 2018 blir det deras tionde. Deras absoluta höjdpunkt var semifinal på hemmaplan i Seoul 2002. Den matchen slutade med förlust 0-1 mot Tyskland.

Nyckelspelare: Son Heung-min är en stjärna i Tottenham och förväntas ligga bakom Sydkoreas offensiv.

Saudiarabien

Mellan 1994 och 2006 gjorde Saudiarabien fyra raka VM, 1994 blev de utslagna av Sverige i åttondelsfinal. Sedan dess har de inte kvalat in förrän nu. Under kvalspelet orsakade Saudiarabien arga rubriker då de inte respekterade en tyst minut som hölls före matchen Australien – Saudiarabien några dagar efter ett terrorattentat i London.

Nyckelspelare: Mohammad Al-Sahlawi öser in mål i den inhemska ligan och är också landslagets nuvarande meste målskytt.

England

I VM-slutspelen så hittar man allt som oftast det engelska landslaget, även om man inte uppnått några vidare framgångar sedan guldet i VM på hemmaplan 1966. Fotbolls EM-slutspelet slutade i fiasko sedan man blev utslagna av Island i åttondelsfinalen. Spöket lever vidare och det blir upp till bevis för England att visa att man är den stora fotbollsnationen som man borde vara. Kvalet gick löjligt enkelt.

Nyckelspelare: Det är svårt att komma ifrån Harry Kane som verkar göra mål på allting just nu. En komplett anfallare.

Tyskland

Vinnaren av förra VM-slutspelet är tillbaka och det med klass! Totalt spelade man hem 30 poäng av 30 möjliga i kvalet till mästerskapet i Ryssland. Ett lag som alltid är väldigt kompakt, svårspelat och pålitligt. Tyskarna har alltid varit att räkna med inom fotbollen och det har skapat en enorm vinnarmentalitet i landslag och landet. Lever man upp till pressen?

Nyckelspelare: Toni Kroos är bara 27 år gammal och har redan vunnit fotbolls VM, Champions League två gånger samt spanska och tyska ligan. Spelfördelare och vinnare.

VM tyskland 2018

Nigeria

Nigeria spelar sitt tredje VM-slutspel i rad och lyckades även nå sextondelsfinal förra gången, där det tog stopp mot Frankrike. Vem kan glömma när Lars Lagerbäck styrde och ställde i laget under VM 2010? Ett namnstarkt lag med Iwobi, Moses, Iheanacho, Musa och Ndidi kan överraska, men då måste man sätta försvarsspelet också.

Nyckelspelare: Kaptenen John Obi Mikel får antagligen en defensiv mittfältsroll för att kunna stoppa motståndarna. Den tidigare Chelsea-spelare har värdefull erfarenhet.

Costa Rica

Nationen som chockade hela världen under VM i Brasilien genom att vinna dödens grupp mot Italien, England och Uruguay för att sedan ta sig hela vägen till kvartsfinal där man föll på straffar mot Holland. Under sitt första VM-slutspel år 1990 slog man som bekant Sverige med 2-1. Ingen storfavorit men skrällchansen finns så klart fortfarande kvar!

Nyckelspelare: Keylor Navas blev hjälte under det senaste slutspelet och värvades till Real Madrid där han idag är ohotad etta. Vinnare av spanska ligan och Champions League två gånger om. Klassmålvakt.

Polen

Polen hade ingen lätt kvalgrupp där man kampades med främst Danmark, Rumänien och Montenegro, men de säkrade gruppsegern i den näst sista omgången. De lyckades inte något vidare under EM-slutspelet på hemmaplan och spelade inte heller det senaste VM-slutspelet. Dags att ro hem något åt de polska fansen!

Nyckelspelare: Robert Lewandowski är antagligen landets bästa fotbollsspelare någonsin och idag är det han som öser in målen i ett stjärnspäckat Bayern München.

Spanien

Spanien är inte längre på samma topp som de var under guldåren 2008-2012, men det betyder inte att de ska underskattas. Spanjorerna kan mycket väl gå hela vägen och vinna mästerskapet och truppen innehåller spelare av yppersta världsklass.

Nyckelspelare: Isco har varit den spelare som tagit hand om taktpinnen i kvalet och blir fortsatt viktig för Spaniens framfart under VM i Ryssland.

Egypten

Efter en dramatisk straff i sista minuten mot Kongo så lyckades Egypten kvalificera sig för ytterligare ett VM-slutspel. Senaste gången man spelade världens största mästerskap var år 1990. Ett landslag i spillror sedan inbördeskriget har lyckats spela ihop sig och kommer hungriga till Ryssland.

Nyckelspelare: Mohamed Salah är Egyptens största stjärna på väldigt länge. Förra säsongen var han en viktig kugge i Roma och nu spelar han i Liverpool. Väldigt sevärd ytter.

Island

Den isländska framgångssagan fortsätter och nu ska det lilla landet med runt 300 000 invånare spela sitt första världsmästerskap någonsin. Därmed följer laget upp sin fina EM-turnering med att också få spela VM i Ryssland. Det är minsann inte dåligt.

Nyckelspelare: Gylfi Sigurdsson är den självklara stjärnan och behöver ha en riktigt fin turnering för att Island ska bli att räkna med. Han har en giftig högerfot som blir ett direkt avgörande anfallsvapen både vad gäller inläggsfrisparkar och hörnor, men också frisparkar direkt på mål. I övrigt är kollektivet oerhört viktigt för just Island.

Serbien

Elva gånger tidigare har Serbien funnits med i VM-sammanhang, om vi då räknar med tiden som Jugoslavien. Från den tiden hittar vi också landets bästa VM-placering, vilket var en fjärdeplats både 1930 och 1962. Efter ett fint kval är landet åter med i VM efter att ha missat 2014 års turnering och kanske är det en lite outsider vi har att göra med här?

Nyckelspelare: Branislav Ivanovic må vara en försvarare, men är som ledare och pådrivare extremt viktig för det serbiska landslaget. Han är den som håller ihop det hela, tar ner laget på jorden och ser till att spelarna hela tiden är taggade. Vilka styrkor han har som spelare känner vi alla till från tiden i Chelsea. Extremt vass i offensiven och stabil i defensiven. En nyckelspelare i många avseenden alltså.

Portugal

Portugal är på vissa sätt en relativt ung fotbollsnation i dessa sammanhang, då i bemärkelsen att det är först på 2000-talet som Portugal blivit självklara att ha med i VM-turneringar. Detta blir landets femte raka världsmästerskap, men bara sjunde totalt. Med den fina generation portugisiska spelare som finns att tillgå, vilka bland annat spelat sig till ett EM-guld, går det aldrig att räkna bort Portugal.

Nyckelspelare: Cristiano Ronaldo har visserligen inte haft den bäst av säsonger i sitt Real Madrid, men är utan större diskussion fortsatt en av världens två bästa fotbollsspelare. I landslaget är han också en given ledare, lagkapten, ambassadör och garant för en viss kvalité. Om det ska bli ett roligt mästerskap för portugiserna krävs förmodligen en formtoppad Cristiano Ronaldo.

Frankrike

Fransoserna har efter ett par turbulenta år äntligen fått fason på lagbygget och nu känns det plötsligt som att harmonin har letat sig in i korridorerna igen. Den är välbehövlig. Som bekant är Frankrike en institution i den här typen av sammanhang och landet gör nu sitt femtonde världsmästerskap, där höjdpunkten är guldet från 1998. I Ryssland får Frankrike ses som en kandidat till guldet, om än inte på långa vägar favoriter.

Nyckelspelare: Paul Pogba blir väldigt viktig om Frankrike ska nå högre höjder. Som bekant har mittfältaren en förmåga att fullkomligt dominera vissa matcher och med tanke på styrkan i sista tredjedelen kan han också avgöra matcher på egen hand. Det lär krävas en Paul Pogba som är så där extremt påkopplad för att VM ska färgas i Frankrikes blåa färger.

Uruguay

Här kan vi verkligen snacka institution i VM-sammanhang. Uruguay är det land som vann VM allra första gången, 1930. Därtill har landet ytterligare ett VM-guld från turneringen 20 år senare. På det hela taget har vi fått se Uruguay i tolv världsmästerskap, där vi nog är många som minns 2010 års turnering då laget charmade brallorna av många. 2018 är laget mer svårplacerade, men sitter på ett par fantastiska spelare.

Nyckelspelare: Edison Cavani har fortsatt att utvecklas sedan han tog över stafettpinnen från Zlatan Ibrahimovic i Paris Saint-Germain. Om han vidhåller formen från klubblaget och tar med sig en fin vår in till VM kan det mycket väl vara turneringens skyttekung. Därmed extremt viktig för Uruguay, såklart.

Argentina

Efter att ha dominerat världsfotbollen runt 70- och 80-talet har det gått lite tyngre för Argentina därefter. Å andra sidan står landet på 16 världsmästerskap så här långt och gör därmed sitt sjuttonde i Ryssland. Trots visst snubblande i kvalet tog landet sig relativt enkelt till VM och väl där kan allting hända.

Nyckelspelare: Lionel Messi går naturligtvis inte att förbise i dessa sammanhang. Som världens kanske allra främsta spelare har han hyllats i all oändlighet, men kritikerna menar att han fortfarande har en del kvar att bevisa i landslaget. Kanske kan lagkaptenen kliva fram i Ryssland?

Colombia

2014 imponerande Colombia ordentligt i VM och tog sig längre än någonsin i dessa sammanhang tack vare platsen i kvartsfinal. Nu står landet inför sitt sjätte världsmästerskap och känns inte lika heta den här gången. Utan tvekan är det Sydamerikas svalaste bidrag.

Nyckelspelare: James Rodriguez var den spelare som personifierade den fantastiska VM-turnering som landet gjorde 2014 och ska det gå att återupprepa den prestationen krävs förmodligen att James Rodriguez gör någonting liknande.

Panama

Tog sig till sitt första världsmästerskap någonsin efter en uppmärksammad match mot USA. Hur det än gick till går det inte att annat än se fram emot Panama i dessa sammanhang. Hur kommer landet att stå sig i konkurrensen?

Nyckelspelare: Román Torres blir centralt i både sin roll som lagkapten och mittback. Förmodligen får Panama leva med att utsättas för en del tryck och då behöver försvaret steppa upp ordentligt. Román Torres spelar till vardags i Seattle Sounders.

Senegal

För svensk del associeras väl Senegal primärt med Anders Svensson och den där åttondelsfinalen 2002? Nu är landet åter tillbaka i VM för första gången sedan just 2002 och det här blir Senegals blott andra världsmästerskap. Går det att slå kvartsfinalen från senast?

Nyckelspelare: Mohamed Diamé är väldigt viktig på mitten med sin fysik, rutin och tyngd. Han spelar till vardags i Premier League och gör det bra. På det hela taget har Senegal ett mycket fysiskt starkt lag.

Marocko

Det är faktiskt femte gången som Marocko finns med i VM, men det här är första gången på 20 år som landet finns med. Åttondelsfinalen från 1986 är fortfarande den tyngsta meriten.

Nyckelspelare: Nordin Amrabat spelar till vardags i Malaga och är viktig med sin europeiska rutin på mittfältet i Marocko.

Tunisien

Det har varit tunt med framgångar i VM-sammanhang, men det här är femte gången som Tunisien är med i VM. Samtliga fyra gånger har laget åkt ut redan i gruppspelet.

Nyckelspelare: Issam Jemâa spelar visserligen i Dubai CSC just nu, men är Tunisiens bästa målskytt i landslagssammanhang. Om han har en riktigt stark turnering kan han bidra med både mål och sin rutin.

Schweiz

Möjligen ett av turneringens mer underskattade lag och kan bli att räkna med som en liten outsider att gå hyfsat långt i turneringen. Schweiz har någonting nytt och fräscht på gång, det är känslan. Nu spelar landet sitt elfte världsmästerskap och hoppas åtminstone tangera rekordnotering med kvartsfinal, som landet lyckats nå vid tre mästerskap.

Nyckelspelare: Xherdan Shaqiri är stjärnan och den som kan göra det där lilla extra, även fall Schweiz som helhet är starkt beroende av kollektivet. Om Xherdan Shaqiri har en stark turnering kan det dock innebära ett par spektakulära insatser och mål från honom.

Kroatien

Kroatien har inte traditionellt sett varit ett VM-land, men sedan 1998 känns landet i stort sett givna i dessa sammanhang. Nu gör Kroatien sin femte turnering och har bara missat VM 2010 sedan VM 1998. Den bästa noteringen är bronspengen från 1998 och kanske är chansen bättre än någonsin att överträffa det.

Nyckelspelare: Luka Modric är en av världens bästa mittfältare och dominerar ofta i sitt Real Madrid. I landslaget får han en nyckelroll som spelmotor, kreatör och ettrig tvåvägsspelare. Fundamental för det kroatiska spelet.

Sverige

Sverige är tillbaka i VM efter att ha varit utanför både 2010 och 2014. Som bekant finns det en svensk silvermedajl från hemma-VM 1958, men i övrigt är det tunnsått på framgångar i dessa sammanhang. Sverige är också en rejäl underdog inför den här turneringen, men har visat sig kunna slå vilket lag som helst. Spelar VM på Italiens bekostnad.

Nyckelspelare: Emil Forsberg är den enda svenska superstjärnan och med tanke på att han haft en svagare säsong i RB Leipzig gäller det att han vässar formen under våren för att Sverige ska ha ett riktigt spetsigt hot. Den fina organisationen och det lojala kollektivet är i behov av en riktig stjärna.

Danmark

Danmark har under Åge Hareide hittat tillbaka till en intensitet i spelet som tidigare var typiskt danskt. Den här fina generationen danska spelare känns helt givna i ett världsmästerskap. Nu gör landet sitt femte VM och hoppas överträffa kvartsfinalen från 1998.

Nyckelspelare: Christian Eriksen har växt ut till en världsklasspelare i Tottenham Hotspur de senaste säsongerna och har under VM-kvalet blivit allt mer avgörande även för det danska landslaget. Om han har en bra turnering kan Danmark mycket väl kan gå långt. Vital i offensiven.

Australien

Australien har på senare delen av 2000-talet etablerat sig som ett självklart VM-lag och landet står nu inför sitt fjärde raka världsmästerskap. Åttondelsfinalen från 2006 är fortfarande svår att överträffa, men om kollektivet sitter på plats kan australiensarna faktiskt gå långt.

Nyckelspelare: Tim Cahill må ha varvat ner något och spelar nu i Millwall i engelska Championship, men i landslagssammanhang är anfallaren fortfarande glödhet. När det väl gäller lär han steppa upp ordentligt och om det är någon som ska göra målen är det definitivt Tim Cahill.

Peru

Peru är ett spännande bidrag från det sydamerikanska kvalet och här kn vi mycket väl ha att göra med det mest underskattade landet inför turneringen. Peru ska inte underskattas när de nu gör sitt femte världsmästerskap i historien. Märk väl att det är första gången Peru spelar VM sedan 1982.

Nyckelspelare: Claudio Pizarro har fortfarande inte lagt ner karriären och har spelat i Perus landslag sedan 1999. Som lagkapten är han viktig för att stödja lagkamraterna och som bekant finns det fortfrande målfarlighet i honom.

 

De sänder Fotbolls-VM 2018 från Ryssland:

SVT och TV4 delar på sändningsrättigheten för VM 2018. Det betyder att en del matcher kommer sända på SVT1/2 samt SVT Play och andra på TV4 och Cmore Play. För att undvika reklam rekommenderas att man köper C More Sportpaket.

Vad är oddsen att Sverige går vidare ur gruppen?

Sverige rankas som nation nummer tre i sin grupp. Ser man till oddsen frånr man hela 8,5 gånger pengarna på att Sverige vinner sin grupp och 2,25 gånger pengarna på att Sverige går vidare från gruppen. Oddsen är från den 28 maj. Sveriges huduvkonkrurrent i gruppen är Mexiko som ger 7,5 gånger pengarna på att de vinner gruppen och 1,95 att de avancerar till slutspelet.

Vem är favorit att vinna VM-guld enligt spelbolagen?

Ser vi till oddsen är Brasilien favoriter. Så här är oddsen för olika nationer att vinna guld:
Brasilien: 5,0
Tyskland: 5,5
Spanien: 7,0
Frankrike: 8,0
Argentina: 10,0
Belgien: 12,0
England: 18,0
Portugal 26,0

Vem blir VM:s skyttekung enligt spelbolagen?

Guldskon som VM:s bästa målskytt vinner är givetvis ett eftertraktat individuellt pris och inte helt oväntat är det två giganter som gör upp om det. Både Argentinas Messi och Brasiliens Neymar är favoriter till 10,0 gånger pengarna.

Här är alla odds:
Messi: 10,0
Neymar: 10,0
Griezmann: 14,0
Ronaldo: 15,0
Jesus: 17,0
Kane: 17,0
Werner: 17,0
Lukaku: 19,0

Casino: VM 2018
Rating: 4,8
av: www.spelbloggare.se