GUIDE: Så fungerar Topptipset – spelförslag varje vecka & så fungerar det

GUIDE: Så fungerar Topptipset – gratis spelförslag varje omgång & så fungerar det

Topptipset är en avskalad variant av de andra två mycket populära spelformerna Stryktipset och Europatipset från Svenska Spel. Till skillnad från övriga spelformer kan du spela Topptipset fler dagar i veckan. I stället för 13 fotbollsmatcher ska du förutspå resultatet i totalt åtta matcher. Här förklarar vi hur Topptipset fungerar, vad du ska tänka på och hjälper dig att hitta vägen mot åtta rätt.

  till Topptipset!

Regler & villkor gäller.

Gratis speltips och spelförslag på Topptipset

De allra flesta som har en förkärlek till betting har också en innestående kärlek till Topptipset, och andra former av kupongspel. Att det är Stryktipset som är det klassiska sättet att spela kupongspel är ingen hemlighet, och det faller sig ganska naturligt med tanke på att spelformen har rötter så långt bak i tiden som 1934.

Så gammalt är inte Topptipset – men det är en spelform som öppnar för ett lite annorlunda typ av spelande. När det bara finns åtta matcher på kupongen blir det också väsentligt enklare att få alla rätt – och vanligtvis innebär det också att det är merparten stora matcher från välkända ligor som fyller ut kupongen.

Topptipset är på helgen en direkt spegling av Stryktipset och Europatipset, där de åtta hetaste matcherna väljs ut och sedan utgör kupongen i Topptipset. Fördelen med Topptipset är också att det finns fler speltillfällen under veckan.

Spelbloggare.se satsar hårt på Topptipset och andra klassiska kupongspel, som känns som hjärtat i spelandets Sverige. Därför erbjuder vi spelförslag och speltips inför varje omgång av Topptipset – helt gratis och utan kostnad för våra läsare. Detta ska förhoppningsvis hjälpa dig att plita ner bättre system inför omgångarna.

När är spelstopp för Topptipset?

Eftersom Topptipset arrangeras nästan dagligen hos Svenska Spel varierar kupongerna kraftigt och det går inte att ge ett entydigt svar på när det är dags för spelstopp. Det varierar helt enkelt från omgång till omgång – vecka till vecka.

Detta innebär också att innehållet på kupongen från Topptipset kan variera väldigt mycket beroende på vilken omgång du spelar. På helgen är det mycket engelsk fotboll, och svensk fotboll dominerar kupongen på välkända allsvenska speldagar som måndagar och torsdagar. Bara för att ge några exempel.

Det går att spela på enkelrader, och väljer då ut tecken per match, eller helt enkelt olika former av systemspel med flera tecken på de utvalda matcherna. Ju fler tecken du plitar ner i din kupong, desto större blir din insats. Men rimligen ökar också vinstchansen eftersom du täcker fler av de potentiella utgångarna med ditt spel.

Vad ska jag tänka på när jag spelar Topptipset? Fördelar och nackdelar!

Om du har erfarenhet av att spela Stryktipset eller Europatipset kommer det förmodligen inte ta lång tid innan du även bemästrar Topptipset, och känner dig trygg i spelformen. I grunden är det nämligen precis samma sak, med den enda och ganska stora skillnaden att det är väsentligt färre matcher som ska kryssas i din kupong.

En fördel med Topptipset är just att det är färre matcher, och att systemen som du spelar inte kommer att bli lika dyra. Det är antalet tecken som avgör priset på din insats och hur mycket det kostar att lämna in din kupong. Med färre matcher finns det också ett mindre krav på tecken, och kostnaden kommer att hållas nere.

Vidare är det väsentligt enklare att lära sig och sätta sig in i färre lag, matcher och ligor. Med bara åtta matcher på kupongen kommer du att kunna lägga ner mer reserach och tid på varje match, och kan i stället göra bättre val. När du spelar Stryktipset eller Europatipset online är det 13 matcher att försöka lära sig.

Den stora nackdelen med att spela Topptipset är såklart att de riktigt stora vinsterna inte går att kamma hem – just eftersom omsättningen är lägre till följd av lägre insatser. Det innebär att den kaka som vinnarna ska dela på inte blir så stor. Å andra sidan går det att vinna riktigt stora vinster även på Topptipset om man hittar rätt på en skrällfylld kupong.

En annan nackdel är att det är fler vinnare på Topptipset under en enklare omgång, eftersom det är enklare att hitta åtta rätt än 13 rätt. Det säger egentligen sig själv, men är ändå en faktor att ha med sig.

Topptipset är betydligt enklare att vinna på och kommer att passa dig som gillar att känna dig närmare en vinst oftare. Återbetalningen är dock inte särskilt bra och ligger runt 65 % – att jämföra på ungefär 95 % om du spelar hos ett spelbolag på nätet – match för match. Men det går aldrig att få samma känsla som när man ska lämna in en kupong.

Hur spelar man Topptipset?

I grunden spelar du Topptipset på liknande vis som du spelar Europatipset och Stryktipset. Du har totalt åtta matcher på en förutbestämd kupong som du ska försöka förutspå resultat i. Det handlar om att hitta vinnaren eller om matchen slutar med ett kryss. Därefter placerar du ut tecken 1-X-2 beroende på vilket resultat du förvänar dig.

1 = en vinst för hemmalaget efter ordinarie tid.
X = ett oavgjort resultat efter ordinarie tid.
2 = en vinst för bortalaget efter ordinarie tid.

Du kan också använda dig av så kallade halvgarderingar, som då innebär att du kan använda två olika tecken på samma rad. En helgardering, när du använder alla tre tecken på samma rad eller match, innebär att du försäkrade dig om att du får rätt oavsett resultatet i matchen. Men det är också det dyraste systemet.

I praktiken kostar en enkelrad en krona, men när du lägger en halvgardering kostar det plötsligt två (2) kronor och en helgardering kostar sedan tre (3) kronor. Dessa olika rader multipliceras sedan med varandra för att få fram till totala insatsen.

Kom ihåg att du visserligen ökar vinstchansen markant genom att använda dig av fler tecken och halv- eller helgarderingar, men att du då samtidigt får vara beredd på en större kostnad. På Topptipset hinner kostnaden dock aldrig bli så stor som på exempelvis Europatipset eller Stryktipset.

Var spelar jag Topptipset?

Det klassiska är att spela Topptipset i din lokala spelbutik, men då får du vara beredd på en liten avgift i samband med att du lämnar in din kupong. Numera är det vanligt att spela Topptipset online eller spela Topptipset i mobilen. Det gör det enkelt och snabbt att lägga din kupong innan spelstopp.

En fördel med att spela Topptipset på nätet är också att du slipper inlämningsavgiften, och att du får din kupong direkt i Svenska Spels app eller på ditt konto på hemsidan. Det gör det enkelt att hitta den när du ska rätta igen.

Vad händer om en match ställs in i Topptipset?

Om en eller flera matcher som finns med på kupongen ställs in kommer dessa att lottas för att få fram tecknet, och här är viktigt att ha med sig hur lottningen går till. Det delas ut totalt sexton bollar i en skål, och två för varje tecken finns med. Övriga tecken utgörs av de stora tidningarnas tipp.

Därför är det klokt att spela på det mest streckade alternativet – alltså favoritspelet – om det är så att du redan innan du spelar din kupong vet med dig att en match kommer att ställas in och därmed lottas. Det är rent matematiskt det smartaste att göra och någonting Spelbloggare.se helt klart rekommenderar dig att göra.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100

Skrivet av: