Speltips inför BIK Karlskoga – Kristianstad IK 23/9: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 23 september 2019

Det finns ett klart favoritskap inför måndagens heta möte i Hockeyallsvenskan mellan BIK Karlskoga och Kristianstad IK den 23 september 2019.

Annons:

Det är många som anser att den säsong som vi nu står inför i Hockeyallsvenskan är en av de allra svagaste upplagorna på många år. Det går nog att anta att det med tiden kommer att skilja en hel del mellan toppen och botten, även fall det faktiskt saknas ett givet lag som måste höra till toppen.

Som bekant är seriesystemet också designat på ett sätt som gör att i stort sett halva serien kommer att kvala efter säsongen – kvala mot SHL alltså. Det gör att det inte heller finns så givna incitament att nödvändigtvis vinna hela grundserien. AIK vet precis vad det kan sluta med, nämligen förlust i kvalspelet och sedan en ordentlig utrensning av truppen.

Ett lag som kan få det ruskigt tufft under säsongen är den skånska, förhållandevis lilla klubben, Kristianstad IK. Laget snubblade sig nästan upp i Hockeyallsvenskan efter ett galet kvalspel där man formtoppade någonting alldeles otroligt.

I många år har den skånska klubben också varit kända för sin synnerligen dåliga ekonomi och striden med rivalen Tyringe SoS har varit slående, men det är tydligt att det är Kristianstad IK som just nu är ledande i den striden och som nu lyckats skrapa ihop tillräckliga ekonomiska medel för att ta sig upp ett snäpp.

Annons:

Nu blir det för tufft

BIK Karlskoga har å sin sida varit ett lag som verkligen etablerat sig som ett givet lag i Hockeyallsvenskan – ofta i toppskiktet dessutom. En säsong som denna, när konkurrensen generellt sett inte är lika tuff, känns det som ett guldläge för den här klubben att försöka ta sig upp till den absoluta toppen eller rent av till SHL.

Så här långt har båda lagen bara spelat en match. BIK Karlskoga slog Almtuna IS på bortaplan med klara 5-2 och såg ruskigt starka ut. Att göra ett så bra resultat i premiären, dessutom på bortaplan, är ingenting annat än imponerande.

Kristianstad IK var på väg att ta alla poäng hemma mot Tingsryd AIF – en gammal rival från de lite lägre serierna i det svenska hockeysystemet – men laget tappade till 3-3 och föll sedan i förlängningen.

Här tror vi att hemmalaget blir lite, lite för tunga.

BIK Karlskoga -1,5 spelas till 2,00 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga -1,5
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, måndag 23/9
TV:    cmorelive logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons: