Speltips inför BIK Karlskoga – Västerås IK 18/3: Nyckelmatch

Simon Pålsson Publicerat: 18 mars 2019

BIK Karlskoga får iklä sig rollen som favoriter inför mötet med Västerås IK i slutspelsserien. Speltips inför mötet på måndagskvällen finns.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det har gått tre omgångar av den pågående kvalserien från Hockeyallsvenskan, där ett lag alltså ska få chansen att ta sig via kvalserien till det avgörande kvalseriemötet med förloraren i den hockeyallsvenska finalen. Därefter får vinnaren i den matchen möta nästjumbon från SHL.

Krångligt? En aning.

Det handlar hur som helst att vinna kvalserien för att den vägen ha chans att spela i SHL nästa säsong. Men efter att man eventuellt vunnit kvalserien väntar först ett möte med IK Oskarshamn eller AIK. Därefter väntar Mora IK i en direkt avgörande matchserie om att ta sig upp.

Två lag som har reella möjligheter att vinna kvalserien är BIK Karlskoga och Västerås IK. Efter tre spelade omgångar står båda lagen på totalt åtta poäng vardera i slutspelsserien och har därmed två poäng upp till serieledande Leksand. Risken är överhängande att det förlorande laget här är avsågade från att kunna vinna tabellen. Vinst är det enda som räknas med andra ord.

Formen bättre hos hemmalaget

Nu har vi bakom oss en lång säsong i Hockeyallsvenskan och där har det framgått tydligt att det här är två lag som hör till seriens bästa. Det är å andra sidan tydligt att varken BIK Karlskoga eller Västerås IK har vad som krävs för att kunna rubba IK Oskarshamn och AIK sett över en hel säsong. De två lagen i topp har varit relativt överlägsna.

BIK Karlskoga har nu sett riktigt giftiga ut i slutspelsserien med två vinster på hemmaplan, båda utan att släppa in mål, och sen dessutom en poäng borta mot serieledande Leksand. Detta samtidigt som Västerås IK förlorat stort mot Leksand (hemma) och vunnit med uddamålet mot jumbon Västervik och knappt även mot Modo Hockey. Det är klart sämre resultat.

Hemmaplansfördelen, formen och det faktum att medvinden är lite mer påtaglig för BIK Karlskoga talar för laget här.

BIK Karlskoga vinner (inklusive övertid) till 1,78 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  BIK Karlskoga vinner (inklusive övertid)
Odds:  1,78 (Jämför alla odds)
Bolag:   Betsson
Spelstopp:  19:00, måndag 18/3
TV:   Matchen sänds på C More
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: