Speltips inför Kristianstad IK – AIK Hockey 31/1: Hemmaseger i Skåne

Simon Pålsson Publicerat: 31 januari 2020

Kristianstad IK är givna favoriter inför fredagens möte i HockeyAllsvenskan mot jumbon AIK Hockey.

Annons:

Hockeyallsvenskan är så gott som synonymt med fredagar nu för tiden och den som älskar betting på svensk ishockey vet att man gör klokt i att ratta in den här sajten just på fredagar. För när det kommer till hockeyallsvenska speltips har vi varit väldigt rätt ute – egentligen rakt igenom hela säsongen.

Just den här veckan har vi goda förhoppningar om att bygga vidare på den positiva trenden, och då är det fokus på mötet i skånska Kristianstad som gäller. Där tar hemmalaget KIK sig an AIK Hockey i en match där favoritskapet i vår bok är tydligt. Det trodde man kanske inte för ett par säsonger sedan – men Kristianstads IK är ett par snäpp hetare än AIK Hockey som det ser ut nu.

Det blir såklart inte sämre av att KIK kommer till det här mötet med en fina 4-3-skalp från senast. Då spelade man hemma mot topplaget BIK Karlskoga, och kunde alltså inkassera en ny vinst och ta viktiga poäng i striden om att slippa kvalserien för att säkra nytt hockeyallsvenskt kontrakt.

Som tabelläget är just nu har man fyra poäng upp till säker mark, men det är ingen som helst fara på taket vad gäller trycket bakifrån. Det finns bara ett lag som ligger längre ner i tabellen och det är alltså AIK Hockey. Men det är en hopplös jumbo som vi har att göra med.

Annons:

AIK Hockey förlorar igen

AIK Hockey har varit säsongens stora besvikelse och även fall många hade det på känn inför säsongen är det svårt att riktigt greppa hur det kan bli ett så enormt ras. Förra säsongen var man (halv)nära att ta sig upp till SHL, och sågs som det kanske allra starkaste laget i grundserien. Tillsammans med IK Oskarshamn (nu i SHL) dominerade man Hockeyallsvenskan från start och in i mål av grundserien.

Men efter missat avancemang fick man rensa i truppen och har i somras blivit av med sina bästa spelare, utan att hitta lämpliga ersättare. Det där kommer att kosta och mycket riktigt har det straffat laget mycket hårt.

Nu senast förlorade AIK Hockey med svindlande 1-6 hemma mot Almtuna IS och cementerade därmed sin jumboplats ytterligare. Om det fanns en liten, liten springa hopp tidigare är det nu totalt dött. Det finns inte en chans att laget tar sig upp i tabellen och säkrar nytt hockeyallsvenskt kontrakt redan innan kvalserien. Det vågar vi faktiskt påstå redan nu.

Kristianstads IK kommer att vinna den här matchen och det blir vårt raka speltips till 1,86 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Kristianstad vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,86
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, fredag 31/1
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: