Speltips inför Leksand – Modo 20/3: Mycket att spela för

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2019

Leksand är en vinst ifrån att vinna slutspelsserien och ta sig vidare i SHL-kvalet. Vårt speltips inför sista omgången mot Modo Hockey dukas upp den 20 mars.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Leksand har den stående drömmen, förhoppningen och målet att ta sig tillbaka till den svenska högstaligan i ishockey, SHL. Det är någonting som klubben, supportrarna och alla som engagerar sig i eller kring Leksand känner att de ska vara synonyma med. Leksand hör hemma i SHL helt enkelt, det är övertygelsen.

Trots en ganska svag säsong ser det nu ut som att laget faktiskt har en reell chans att ta sig till SHL, men återstår ett par riktigt tunga hinder. Laget slutade inte topp två i Hockeyallsvenskan och gick därmed inte till den hockeyallsvenska finalen, en matchserie som på tisdagskvällen slutade med att IK Oskarshamn slog AIK med 3-2 i matcher.

Leksand gick istället till slutspelsserien där det nu återstår en match. Just nu har laget ledningen i serien med en poäng före Västerås och allt som krävs är en vinst hemma mot Modo Hockey i den avslutande matchen för att serievinsten ska vara säkrad. Då väntar en matchserie mot AIK för att därigenom avgöra vilket av lagen som får möta Mora IK i SHL-playoff.

Krångligt? Det återstår tre steg för Leksand. Det första är att vinna onsdagskvällens möte med Modo Hockey (eller åtminstone ta minst lika många poäng som Västerås gör mot Karlskrona HK) för att SHL-drömmen ska hållas vid liv.

En offensivt inriktad match

På andra sidan står alltså Modo Hockey, ett lag som har liknande historiska tyngd som Leksand och som till skillnad från en hel del föreningar i Hockeyallsvenskan har ett starkt stöd på såväl hemmaplan som bortaplan. Det går att argumentera för att det här en förening som hör hemma i toppen av Hockeyallsvenskan eller i SHL, inte minst med sina starka kopplingar till tunga talanger genom åren.

Klart är det i alla fall att det här inte blir året som laget åter tar sig upp i högstaligan. Det har egentligen inte varit så nära heller. Konkurrensen i Hockeyallsvenskan är tuff och Modo Hockey halkade efter tidigt. Nu har laget visserligen sett helt okej ut i slutspelsserien, men Leksand och Västerås har varit aningen vassare.

5-1-vinsten hemma mot Västervik senast visar dock att Modo Hockey har krut kvar i sina ben och vi räknar iskallt med att spelarna triggas av utmaningen som nu väntar. Märk väl att det här är vårens allra sista match innan det väntar ett flera månader långt sommaruppehåll.

Gästerna går in helt avslappnade till onsdagens match och det är Leksand som har all press på sina axlar. Det tror vi kan göra att Modo Hockey faktiskt hotar en hel del framåt.

Båda lagen göra minst 2 mål spelas till 1,94 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen gör minst 2 mål
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, onsdag 20/3
TV:   Matchen sänds på C More
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: