Speltips inför Mora IK – AIK 10/1: Favorit i bottenmötet

Simon Pålsson Publicerat: 10 januari 2020

Mora IK gäller som favoriter inför fredagens kvällsmatch mot AIK Hockey i den kittlande HockeyAllsvenskan.

Annons:

Det är ingen hemlighet att ett av våra allra tydligaste framgångsrecept under den här säsongen har varit att fokusera på matcher som AIK Hockey spelar i pågående Hockeyallsvenskan. Det här är ett lag som aldrig har slutat att leverera – åtminstone ur ett spelmässigt perspektiv.

På isen är det tydligt att AIK Hockey har haft bättre dagar, bättre säsonger och bättre tider. Det är det nog ingen som skulle säga emot. Men för oss som vill ha tydliga, bra speltips har det varit en guldgruva att spela på matcher som AIK Hockey spelar. Allt som oftast har det handlat om att spela på motståndarna.

Det är precis dit vi kommer att gå även inför fredagens möte borta mot Mora IK. Det här är i för sig ett möte som man skulle kunna vinna och är det någon gång man ska ta poäng är det såklart i bottenmötena. Men vi tycker ändå att det finns en klar skillnad i klass mellan lagen. Det kan man helt enkelt inte blunda för.

Det gör att vi kommer att backa hemmalaget i den här matchen. Det är givetvis så att Mora IK är stora favoriter hos alla spelbolag, men faktum är att det går att skrapa fram ett ganska trevligt odds på det raka spelet. Det tackar vi för.

Annons:

Om vi kikar i tabellen är det lag nummer 12 som möter lag nummer 14 i den här matchen, men då ska också förtydligas att det redan nu är ett stort gap mellan lagen. AIK Hockey har alltså en bra bit upp till säker mark och det är inte mycket som talar för att så ska kunna bli fallet senare under våren.

Snarare är det så att gapet växer och skulle det rent av bli så att man förlorar här också är det nästan kört redan nu. Det vågar vi nästan ta och sticka ut hakan för att påstå. Det är ganska järvt med tanke på att det fortsatt bara är januari månad.

I den senaste omgången vann faktiskt Mora IK borta mot topplaget BIK Karlskoga och bevisade därmed att formen är god. Samma kväll gjorde AIK Hockey två mål på överlägsna serieledarna IF Björklöven. Det räckte dock föga då man släppte in hela fem mål. Det gör att man nu inkasserat ännu en förlust. Det är bara förluster så långt ögat kan nå om man blickar bakåt i resultatraden.

Därför tycker vi att en till förlust känns helt logiskt. Mora IK att vinna (ordinarie tid) spelas till 1,80 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Mora IK vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,80
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 10/1
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: