Speltips inför Oskarshamn – AIK 17/3: Skarpt läge i finalen

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2019

Det blir fullt fokus på målmarknaden inför den hockeyallsvenskan finalen mellan IK Oskarshamn och AIK. Målspel blir speltipset inför det fjärde mötet.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det är verkligen skarpt läge nu i den hockeyallsvenska finalen mellan IK Oskarshamn och AIK. Efter en lång grundserie och säsong som varit lite upp och ner för många lag är vi inne i den avgörande fasen av säsongen. Dessvärre ser det ut som att AIK då dragit på sig ett par onödiga kilo i ren nervositet, någonting som påverkat spelarna negativt.

Vi är nämligen tre matcher in i den hockeyallsvenska finalen, där de två bäst placerade lagen i Hockeyallsvenskan gör upp i en matchserie på fem matcher. Vinnaren i denna matchserie går sedan vidare för att spela mot jumbon från SHL i en matchserie där en plats i nästa säsongs SHL alltså ligger i potten. I det här fallet rör det sig om ett möte med Timrå IK. Fullt överkomligt alltså.

Den här hockeyallsvenska finalen började på ett lovande sätt för AIK som vann med hela 5-1 på hemmaplan. Å andra sidan var matchen jämnare än vad siffrorna visar (inte minst skotten som faktiskt var nästan helt jämna) och det har visat sig att AIK inte är den nödvändigtvis bästa laget. Just nu står IK Oskarshamn nämligen på 2-1 i matcher efter två raka vinster, varpå laget nu kan avgöra allt inför sin egen hemmapublik på söndagen.

Ett spel på målmarknaden

Efter en dödlig effektivitet i det första mötet, då AIK alltså gjorde hela fem mål på 27 skott, har det sett betydligt värre ut senare i den här matchserien för 08-laget. Därmed är det skarpt läge inför det fjärde mötet, en match som kan vara helt avgörande. Här har stockholmarna inte råd med en förlust.

Men känslan är att laget nu, efter tre mål på 120 minuter ishockey, har ett par mål som ligger och lurar. Ett par mål som de har till godo helt enkelt. AIK är bättre än vad de senaste två matcherna hintar om.

IK Oskarshamn har hittat sin stabilitet, men vi räknar iskallt med att laget nu försöker döda den här serien inför sin egen hemmapublik. Blir det inte vinst här kommer allting att avgöras uppe i huvudstaden två dagar senare och det vill man undvika. Vi räknar med att hemmalaget går för vinsten.

Över 4,5 mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,68 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:00, söndag 17/3
TV:   spoartkanalen logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: