Speltips inför Västervik – Kristianstad 27/9: Åter hockeyfokus

Simon Pålsson Publicerat: 27 september 2019

Det är lätt att missa fredagens möte i Hockeyallsvenskan mellan Västervik och Kristianstad, men här har vi ett speltips som lockar.

Annons:

På fredagskvällen är det åter dags för en full omgång i den hockeyallsvenska ligan och det är en tradition som vi sedan länge hållit varmt om hjärtat. Den här gången finns det all anledning att rikta blickarna utanför den ordinarie tv-tablån.

För det sändande tv-bolaget har nämligen valt att inte placera mötet mellan Västerviks IK och Kristianstad IK på en tv-kanal, utan den matchen finns bara tillgänglig för streaming. Lite märkligt tycker vi. För här har vi hittat bra spelvärde.

I den senaste matchen hemma mot AIK tog skåningarna så äntligen den första, historiska segern i Hockeyallsvenskan. Det var inte många som trodde på att Kristianstads IK skulle ta sig hit och när man nu är här är det inte många som tror att man ska klara nytt kontrakt. Med genom 2-0 hemma mot AIK tog man hur som helst tre viktiga poäng och fortsatte visa att man åtminstone inte tänker ge upp på förhand. Det är någonting man måste ha med sig så här långt.

Västerviks IK å sin sida har inlett säsongen klart bättre med tre vinster, varav två efter förlängning. Det gör att poängskörden på sju poäng faktiskt är ganska bra. Det visar också att man inte riktigt har vad som krävs för att dominera sina matcher fullt ut.

Annons:

Målspel hämtas

Det här är två lag som har spelat mot varandra ganska mycket – men det var ett bra tag sedan. I inledningen på 2010-talet var det två föreningar som låg ungefär på samma nivå och som huserade runt Division 1 utan att på allvar kunna konkurrera om att ta steget upp i det som mer liknar elitverksamhet i det svenska seriesystemet för ishockey.

Men nu är man alltså åter i samma serie för första gången sedan våren 2015. Det gör att vi egentligen inte hittar någonting värt att ta fasta på från de inbördes mötena på ett historiskt plan.

Här tänker vi snarare fokusera på det faktum att båda lagen har haft en klar tendens att spela jämna, täta matcher så här långt. Båda har fina styrkor i defensiven och saknar riktigt stjärnspets. Det gör att vi inte tror på massa mål.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,82 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, fredag 27/9
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 
Annons: