Speltips Östersund – Västerås 30/11: Starka nykomlingar

Oskar Jörnevik Publicerat: 30 november 2022

Nykomlingarna Östersund möter ett Västerås som tog en viktig skalp senast. Matchen spelas onsdagen den 30 november 2022 med nedsläpp klockan 19.00.

Östersund - Västerås

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Östersund har gjort en jättebra säsong som nykomling och ligger i skrivande stund på en åttonde plats i ligan. På 21 matcher har Östersund lirat till sig fina 31 poäng. Formen för Östersund är helt okej, trots att man gjorde ett riktigt bottennapp i Norrköping senast. Östersund är ett svårspelat lag och man vet inte riktigt vart man har dem. Spelar tight i egen zon och har många snabba spelare.

Västerås har fått ihop ett mycket bra lag på pappret men inte riktigt fått med sig resultaten, trots bra spel på isen stundtals. Thomas Paananen var ryktenas man och var på väg bort från Västerås sades det, och det blev inte bättre i och med fredagens torsk mot Karlskoga, tredje raka. Dock vände allt då man slog Djurgården på lördagen, och just den matchen kan vända en hel säsong.

Östersund har 3-1 i matcher på Västerås, man möttes 2018, två gånger i hockeyettan. Denna säsong har man vunnit ett möte var, noterbart är att Västerås vann hemmamatchen med 8-4, där Västerås var riktigt bra. Hemmamatchen för Östersund vann man med 3-1, där var det mycket tightare.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

På väg uppåt i tabellen

Östersund har fått ihop ett bra lag på pappret trots att man kom från hockeyettan förra säsongen. Förra årets poängkung i Östersund, Henrik Marklund leder den interna poängligan. Tätt följd av hårdskjutande backen Alexander Anderberg. Nyförvärven Sebastian Fakt, Sam Miletic, Kimi Koivisto och Guillaume Leclerc har bra kvalitét i sig. Oliver Dackell har kommit in i målet och varit mycket bra, 92% på sina två matcher.

Västerås har som sagt en bra trupp och ska vara ett topp sex lag när vi summerar säsongen. Lukas Zetterberg, Mikael Frycklund och Trevor Cheek har gjort en bra säsong så här långt. Defensivt finns det mycket bra spelare i Alexander Lindelöf, Daniel Gunnarsson och Jimmie Jansson Lorek. Målvakten Johan Gustafsson är en målvakt som kan vinna matcher på egen hand.

Östersund har börjat vackla lite på slutet, framförallt offensivt, med bara tre mål på senaste tre matcherna. Västerås tog en blytung seger senast och är på gång rejält nu. Västerås rider vidare på Djurgårdssegern och åker till Östersund och vinner. Oddsen på tvåan är också mycket fina och den tror vi mycket på.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Västerås rak
Odds: 1,95
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag den 30 november 2022
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: