Inför hockey-VM: Odds, förutsättningar och Sveriges chanser

Simon Pålsson Publicerat: 3 maj 2017

Det är återigen dags för en VM-turnering i ishockey och den här gången finns det många NHL-stjärnor att njuta av. Spelbloggare.se reder ut förutsättningarna och de bästa oddsen inför turneringen, som startar på fredag.

  Ladda upp spelkassan inför hockey-VM med en bonus i vår bonusguide
På fredag är det åter dags för en VM-turnering i ishockey och precis som vanligt finns Sveriges landslag Tre Kronor med som en av favoriterna inför turneringen.

Den här gången kommer Tre Kronor med ett mycket intressant lag till turnering, med flera tunga stjärnor som vanligen spelar på andra sidan Atlanten, borta i NHL. Gabriel Landeskog, William Nylander och Victor Hedman är bara tre av en drös intressanta svenska spelare som är uttagna till turneringen.

Precis som vanligt kommer vi att fylla sajten med speltips inför matcherna. Om du vill följa hockey-VM hos oss rekommenderas den här länken, där vi samlar all matnyttigt inför och under turneringen.

Gruppindelningen

Grupp A: Danmark, Tyskland, USA, Ryssland, Sverige, Lettland, Slovakien, Italien.

Grupp B: Frankrike, Vitryssland, Finland, Kanada, Tjeckien, Norge, Schweiz, Slovenien.

Här är oddsen på turneringens vinnare

Precis som varje år är det egentligen samma länder som känns som realistiska kandidater till att plocka hem hela turneringen. Den är gången är det flera lag som har med sig en drös NHL-spelare, något som gör att turneringen lockar lite extra.

Med tanke på att det nu är snack om att OS inte ska kunna spelas med NHL-spelare, någonting som lär bli svårt att få igenom när det väl kommer till kritan, har VM fått ytterligare lite glans. Det finns någonting visst i att representera sitt land, det är det många spelare som ger uttryck för.

Spel Odds Bolag
Kanada  3,00 williamhill logo
Ryssland  5,00 williamhill logo
Sverige  5,50 betway logo
Finland  10,00 williamhill logo
USA  13,00 betway logo
Tjeckien  13,00 betway logo

Den svenska landslagstruppen

Som tidigare nämnts sitter Tre Kronor den här gången på en mycket fin landslagstrupp, med många inslag från NHL. Samtliga lagdelar känns starka och egentligen finns det inga ursäkter för att inte göra en fin turnering.

Sverige inleder turneringen mot Ryssland på fredag. Matchen spelas redan 16:15. Därefter spelar Sverige mot Tyskland dagen efter och mot USA på måndag.

Målvakter: Viktor Fasth, Eddie Läck, Niklas Svedberg.

Backar: Jonas Brodin, Alexander Edler, Oliver Ekman Larsson, Victor Hedman, Philip Holm, John Klingberg, Calle Rosén, Anton Strålman.

Forwards: Joel Eriksson Ek, Dennis Everberg, William Karlsson, Mario Kempe, Marcus Krüger, Gabriel Landeskog, Joel Lundqvist, Elias Lindholm, Joakim Nordström, William Nylander, Linus Omark, Victor Rask, Carl Söderberg.

  Ladda upp spelkassan inför hockey-VM med en bonus i vår bonusguide

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: