Speltips inför Finland – Kanada 10/5: Premiär i VM

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Kanada mot Finland i premiären av hockey-VM i Slovakien 2019. Det kan bli en fin match enligt vårt speltips den 10 maj 2019.

Annons:

I A-gruppen i årets VM-turnering hittar vi flera tungviktare, men nog är det Finland, Kanada och USA som sticker ut allra mest. På förhand, alltså inför hela VM-turneringen, håller spelbolagen det ryska och det kanadensiska landslaget som favoriter med Sverige som outsider. En bit därefter hittar vi bland annat Finland.

Det säger en del om styrkeförhållandet mellan dessa båda lag inför den första omgången i gruppspelet. Finland är å andra sidan mer på hemmaplan – vi får väl anta att finnarna känner sig mer hemma i Slovakien än vad kanadensarna gör – varpå de har en liten fördel så här tidigt i turneringen. I övrigt ska Kanada ha en lite bättre trupp.

Men som för många stora lag i hockeyvärlden handlar det om att få så många delar av spelet på plats så snabbt som möjligt. Det är inte lätt med så flyktiga spelarsammansättningar där landslagen ser olika ut från samling till samling. Denna grupp kanadensiska spelare har bara spelat en träningslandskamp ihop, 7-6 mot Österrike. Det tyder på att det finns en del att arbeta på.

Fokus på grunderna

Det finska landslaget är tillsammans med Sverige, Ryssland och Tjeckien en del av Euro Hockey Tour och årets turné avslutades med en turnering på tjeckisk mark. Där imponerande finnarna faktiskt rätt mycket med sin starka disciplin. Finsk hockey är som finsk hockey är. Det är fortfarande lagets största konkurrensfördel.

Det blev 3-2-seger mot Tjeckien och en fin 3-1-vinst mot Ryssland, men därefter uddamålsförlust mot Tre Kronor. På det hela taget en helt okej turnering och det gör att serien av fina resultat under hela 2019 håller i sig. Med det sagt har det mestadels varit träningslandskamper, som är svåra att dra några växlar av då truppen såg så annorlunda ut där och då.

I premiären förväntar vi oss hur som helst ett Finland som fokuserar på defensiven och sin typ av ishockey mot ett Kanada som hellre tar mindre risker, som spelar ihop laget och som fokuserar på grunderna. Det talar inte för målfest.

Under 5,5 mål spelas till 1,67 gånger såsen hos Betfair.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 450 kronor riskfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  16:15, fredag 10/5
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: