Speltips inför Finland – Tyskland 21/5: Tät VM-drabbning

Simon Pålsson Publicerat: 20 maj 2019

Tyskland är klara för kvartsfinal, men önskar ändå avsluta gruppspelet i hockey-VM med en stark vinst mot Finland. Det öppnar för speltips.

Annons:

På tisdagen är det äntligen dags för gruppspelet nere i Slovakien att gå i mål. Då har totalt sju omgångar spelats i båda grupperna och vi kan konstatera vilka lag som tar sig vidare till slutspelet, som inleds senare i veckan. 

I den grupp som Sverige inte medverkar i är det Finland, Tyskland, USA och Kanada som kommer att spela slutspel. Det står klart redan nu. Finland har imponerat med en tung vinst mot Kanada, men föll samtidigt mot USA och har därefter ett par halvdåliga insatser mot sämre motstånd. 

Det som är signifikativt för detta finska landslag är oförmågan att verkligen köra över sitt motstånd. Å andra sidan vilar hela laget på en solid organisation och defensiv struktur som gör dem svårslagna. Det är inte lätt att få in pucken i finnarnas mål helt enkelt. 

I den sista omgången väntar hur som helst redan slutspelsklara Tyskland, som tack vare vinsten mot värdnationen Slovakien säkrade en plats i kvartsfinalen. Efter klara förluster mot Kanada och USA har drömmen om en riktigt stark turnering förmodligen avtagit något dock. 

En defensivt inriktad match

 

Tyskland är ett av länderna som på senare år tagit fina steg i sin utveckling och nu plötsligt blivit ett land att ta på allvar. Det är inte ett land som kan konkurrera om ett VM-guld än, men förra årets succé i världsmästerskapet i Danmark visar att man aldrig kan räkna ut varken Tyskland eller exempelvis Schweiz. Det är kul för hockeyns bredd att det finns fler lag som blandar sig i nu. 

Den här avslutande gruppspelsmatchen mot Finland handlar främst om heder och prestige. Det gäller att försöka avsluta gruppspelet så starkt som möjligt för att få med sig en fin seedning och bra form inför slutspelet. Men med tanke på att den andra gruppen kan sluta hur som helst är det svårt (för att inte säga omöjligt) att spela på något slags resultat för att få bästa möjliga motstånd. 

Här tror vi att båda lagen – som är kända för sin starka defensiv och som saknar riktigt tunga stjärnor med spets längst fram – spelar en ganska defensiv match. 

Under 5,5 mål kan spelas till otroliga 1,73 gånger insatsen hos Betfair. 

Annons:   Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 450 kronor riskfritt, omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Under 5,5 mål 
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  16:15, tisdag 21/5 
TV:    svtett logo
Stream:    svtplay logo  viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: