Speltips inför Frankrike – Finland 19/5: Islossning

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2019

Finland är stora favoriter mot Frankrike och det går att förstå varför. Det gäller också att backa Finland inför vårt speltips.

Annons:

Det är dags för ännu en händelserik dag i pågående hockey-VM när söndagen tar vid. Då spelas det ingen svensk match, men för den som älskar hockey finns det utan tvekan all anledning att slå sig ner i tv-soffan. Det bjuds nämligen på ett par intressanta drabbningar nere i Slovakien.

Ur spelsynpunkt är ett möte som sticker ut på förhand det som ska spelas mellan Frankrike och Finland senare på kvällen. Med nedsläpp en kvart efter att klockan slagit åtta ska vi se finnarna jaga en tung vinst. Det behövs någon form av urladdning nu för att känna att finnarna är riktigt på banan.

Frankrike är ett lag som efter fyra omgångar fortfarande jagar sin första vinst. Det har i många år varit glasklart att fransk ishockey inte är mycket att skryta med och även fall avståndet minskat upp till de allra bästa är det fortsatt väldigt stort. Nu står Frankrike i för sig här med ett par fullt dagliga insatser bakom sig, men det är ändå noll poäng och aldrig riktigt nära som gäller så här långt. 

Finland behöver smälla till

 

Finland har visserligen förlorat en match – då med uddamålet mot USA – men har sånär som på den förlusten inlett den här turneringen fläckfritt. Det går att ifrågasätta varför vi inte har fått se större vinster mot Danmark och Slovakien (två måls marginal i båda matcherna) men det är å andra sidan bara ett lyxproblem. Poängskörden är precis var den ska vara.

Det som däremot vore glädjande för Finland i det här skedet är att vinna en match med lite mer komfortabel marginal. Dessutom hade det varit bra att få igång offensiven på en ny nivå. 

I slutspelet, som väntar i nästa vecka, kommer det som bekant krävas betydligt bättre insatser då det är svårare motstånd som väntar. Då är det bra att ha trimmat igång offensiven i tid för att inte bli tagna på sängen. 

Därför tror på en finsk islossning eller urladdning här. Finland -3 (asian handicap) spelas till 1,75 gånger insatsen hos Bwin. 

Annons:   Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Finland -3 (asian handicap) 
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin
Spelstopp:  20:15, söndag 19/5 
TV:   –
Stream:    svtplay logo  viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 
 

Statistik, jämför lagen: