Speltips inför ishockey-VM 2019: Blir det tredje raka för Tre Kronor?

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Sverige kliver in som outsider till ännu ett VM-guld inför turneringen 2019. Tre Kronor har två raka VM-guld. Läs vårt speltips inför premiären.
Annons:
Makalös omsättningsfri oddsboost hos Hajper: 10,00 gånger pengarna på att Sverige vinner VM-guld!
Annons:
Använd kampanjkoden ”888BO” för 34,00 gånger pengarna på svenskt VM-guld hos 888sport!

Sverige kliver in i årets VM-turnering med press på sina axlar – konstigt vore väl annat efter två raka guld i dessa sammanhang – men utan att vara spelbolagens allra största favoriter. Det är snarare Ryssland och Kanada som delar på det värsta favorittrycket inför turneringen, med Sverige och Tre Kronor som första outsider.

Frågan är om inte det här är ett utgångsläge som kan passa Rikard Grönborg och hans svenska landslag tämligen bra? Som bekant har Tre Kronor med sig en meriterad, NHL-touchad spelartrupp till Slovakien där turneringen går av stapeln. Samtidigt finns det unga, lovande spelare som Elias Pettersson med i truppen som verkligen ger lite ungdomlig entusiasm till laget. Precis vad som krävs för att vara hungriga på ett nytt guld den här säsongen.

2017 i Tyskland/Frankrike vann Sverige finalen mot Kanada och då slutade Ryssland på tredjeplatsen. Året därpå, alltså förra året, slutade den första VM-turneringen någonsin i Danmark med svensk turneringsvinst efter final mot Schweiz med USA som bronsmedaljörer. Det här året känns det som att samtliga stora lag har lite tyngre trupper med sig och med fler NHL-spelare i omlopp tenderar de allra största nationerna också att gå hela vägen.

Sverige har en god chans

Sverige har laddat upp inför VM-turneringen med tre matcher i Euro Hockey Tour, som den här gången spelades på tjeckisk mark. Det går att ställa sig lite frågande till hur pass sammansvetsade laget är, men efter ett par intensiva träningsdagar och då totalt tre tävlingsmatcher ska det nu se allt bättre ut. Dessutom vet vi att VM är en turnering som tillåter ett par sämre insatser inledningsvis innan det smäller på allvar.

I första matchen väntar Tjeckien, fredagen den 10 maj, och efter förlusten i Euro Hockey Tour räknar vi med att Tre Kronor steppar upp nu. Det kan mycket väl bli starten på en synnerligen stark vecka. Bara kika på den preliminära VM-trupp som Rikard Grönborg tagit ut.

MÅLVAKTER
1. Jhonas Enroth
25. Jacob Markström
30. Henrik Lundqvist

BACKAR
6. Adam Larsson
8. Robert Hägg
14. Mattias Ekholm
18. Marcus Pettersson
22. Lukas Bengtsson
23. Oliver Ekman Larsson
52. Philip Holm
56. Erik Gustafsson

FORWARDS
9. Adrian Kempe
11. Joakim Nygård
16. Marcus Krüger
21. Loui Eriksson
28. Elias Lindholm
29. Mario Kempe
32. Oskar Lindblom
40. Elias Pettersson
57. Anton Wedin
58. Anton Lander
63. Jesper Bratt
70. Dennis Rasmussen
72. Patric Hörnqvist, 
88. William Nylander

Det går knappt att anmärka på en sådan trupp på förhand. Där finns alla förutsättningar för att Tre Kronor ska bli att räkna med, men nog krävs det att målvakterna (vilken sanslös bredd) och ett par offensiva pjäser har en stark turneringen.

Sverige att vinna sitt tredje raka VM-guld går att spela till fina 4,75 gånger insatsen hos Bwin.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Få upp till 250 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Sverige vinner VM 2019
Odds:  4,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.