Speltips inför Kanada – Schweiz 23/5: Klar favorit i kvarten

Simon Pålsson Publicerat: 22 maj 2019

Kanada är ute efter revansch när Schweiz nu väntar i årets VM-kvartsfinal. Är det läge att dela ut en käftsmäll efter förra årets semifinalförlust i VM?

Annons:

Det finns en kvartsfinal som inte kommer att sändas på linjär svensk tv och det är den mellan Kanada och Schweiz. Kanske är det en indikation på ungefär vilken spännings- och underhållningsnivå som väntar i den tidiga kvartsfinalen mellan lagen? Att det finns en solklar favorit är hur som helst väldigt tydligt. 

Du har naturligtvis möjlighet att följa mötet i SVT Play och vi tror ändå att det kan finnas viss anledning att ratta in kanalen. Det är nämligen två offensivt inriktade lag som gör upp här och med tanke på att Kanada ännu inte fått en fullträff i turneringen (eller ja, 8-1 mot Tyskland var väl egentligen en ordentlig fullträff) tror vi att det snart kan explodera. 

Tänk att vi överhuvudtaget sitter här och kritiserar det kanadensiska landslag som enkelt tog hem Grupp A efter att ha vunnit samtliga sina matcher i gruppspelet efter premiärförlusten mot Finland. Är det månne lite hårt? Ja, förmodligen. 

Kanada har dessutom revansch att utkräva på Schweiz efter förra årets semifinal i VM. Då tog sig Schweiz historiskt nog till final där det blev förlust mot Tre Kronor efter 3-2-vinst i semifinalen mot Kanada. Detta efter en galet spännande match. 

Kanada delar ut en käftsmäll 

Semifinalförlusten förra året, det stjärnspäckade lag som Kanada har med sig den här säsongen och den allt mer gryende formen är tre faktorer som rimligen talar för Kanada i det här skedet. Det faktum att laget också avslutade gruppspelet med att komfortabelt manövrera ut sin rival USA med 3-0 imponerar inför slutspelet. Vi kan räkna iskallt med att det är ett Kanada med stort självförtroende som kliver in i den avgörande fasen av turneringen. 

Schweiz å sin sida har haft en motsatt resa i den här turneringen. Inledningsvis såg det bra ut med fyra raka vinster, varav en 3-1-vinst mot Lettland som skulle visa sig direkt avgörande i slutändan, men på slutet förlorade laget tre raka matcher. Nu var det visserligen med uddamålet mot såväl Tre Kronor som Tjeckien, men att ha med sig tre raka matcher utan vinst inför en kvartsfinal lär inte bygga något oövervinnerligt självförtroende i spelargruppen direkt. 

Nino Niederreiter, som var en av nyckelspelarna på förra årets VM-resa, anslöt till laget inför den femte matchen och har bara varit med om förluster. Det vore väl rimligt att anta att han gärna har med sig en vinst hem, men Nino Niederreiter väger lite väl lätt mot ett tungt kanadensiskt landslag. 

Kanada -1,5 spelas till 1,77 gånger såsen hos Bethard. Här tror vi att Kanada vill dela ut en ordentlig käftsmäll som tack för senast. 

Annons:   Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 500 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Kanada -1,5
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  16:15, torsdag 23/5 
TV:   –
Stream:   svtplay logo viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

div data-translation-group=”h2h” data-link-group=”h2h” class=”mx-load-snippet mx-ajax-snippet mx-inline-widget ” data-snippet=”page” data-params='{”theme”:”xhr”,”title”:”h2h”,”params”:”2894950/betting_extended”}’ >