Speltips inför Kanada – USA 21/5: Tungviktsmöte i andra gruppen

Simon Pålsson Publicerat: 20 maj 2019

Kanada må sakna sin lagkapten, men har öppnat turneringen starkt efter premiärförlusten. Nu hoppas laget slå rivalen USA i sista omgången.

Annons:

Inledningen på det här världsmästerskapet var allt annat än lovande för Kanada. På förhand höll spelbolagen kanadensarna tillsammans med ryssarna som stora favoriter, medan Sverige sågs som den närmsta utmanaren till att ta ett tredje raka VM-guld. Men för Kanada öppnades turneringen med en förlust mot Finland, 3-1. 

Bara någon dag innan premiären fick lagkaptenen John Tavares åka hem till Toronto skadad och rapporterna sa då att han inte skulle komma till spel alls i turneringen. Det var en ordentlig smäll, inte minst mentalt, för laget och kanske var det därför som kanadensarna inte kunde prestera i premiären mot Finland. 

Men med det sagt har Kanada höjt sig betänkligt efter den matchen och står därefter på fyra raka vinster (i skrivande stund) med god marginal i samtliga matcher. Nu återstår en enkel match på måndagen (vinst mot Danmark lär vänta) innan det på tisdagen är dags för tungviktsmöte med USA. 

Som bekant är det här matcher som brukar bli extremt intensiva mellan två lag där spelarna ofta känner varandra väl. 

Kanada smäller till igen 

USA har också sett starka ut i gruppspelet och har spelat sina sex första matcher redan nu, i skrivande stund. Det är förlust mot värdnationen Slovakien i premiären, men därefter såg jetlagen ut att vara över och jänkarna har bärgat fyra raka vinster med god marginal. Inte minst 3-2 mot Finland och hela 7-1 mot Danmark imponerar. 

Men det som oroar är däremot oförmågan att täppa till bakåt. Storbritannien (ja, ni läste helt rätt) gjorde exempelvis hela tre mål på USA. Det är ingenting annat än oroväckande inför vad som komma skall. 

Kanada sprutar in mål framåt, har den kanske mest namnkunniga truppen i hela turneringen och vill gärna knäppa USA på näsan. Det talar för mål, mål och åter mål här. 

Kanada över 3 mål (asian handicap) spelas till 1,82 gånger såsen hos Unibet. 

Annons:   Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Kanada över 3 mål (asian handicap) 
Odds:  1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:15, tisdag 21/5 
TV:    Matchen sänds inte på svensk tv. 
Stream:    svtplay logo  viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: