Speltips inför Malmö FF – AFC Eskilstuna 25/5: Säker seger

Simon Pålsson Publicerat: 23 maj 2019

Malmö FF har inte råd att tappa poäng hemma mot AFC Eskilstuna i lördagens heta möte i Allsvenskan. Det grundar sig i vårt speltips.

Annons:

Den allsvenska fotbollen har ett par dagars välbehövlig vila men kommer tillbaka med full kraft under helgen. Det smygstartar som bekant redan på fredagskvällen med mötet mellan GIF Sundsvall och AIK, men sedan är det full fart resten av helgens dagar hela vägen in på måndag. 

Ett möte som sticker ut på lördagen är det nere i Malmö mellan Malmö FF och AFC Eskilstuna. Det finns en solklar favorit på förhand här och det faktum att MFF dessutom spelar på hemmaplan talar bara ytterligare för en himmelsblå vinst. Under flera säsonger har laget varit urstarka inför sin egen hemmapublik, inte minst beroende på att underlaget är det gräs som laget allra helst spelar på. 

AFC Eskilstuna å sin sida har som bekant plastbaserat underlag på Tunavallen och spelar också sin bästa fotboll på ett sådant underlag. Förra säsongen i Superettan, men också under försäsongen 2019, gjorde AFC sig kända som ett defensivt starkt och välorganiserat lag, men inledningen på säsongen har varit lite tyngre. Det har blivit klart sämre nu när nyckelspelaren – utlånad från Malmö FF – Adi Nalic är skadad. Det är tungt. 

MFF vinner – trots avbräck 

Malmö FF har ett par viktiga spelare som står som osäkra kort inför matchen. Markus Rosenberg är avstängd och spelar därför inte i det här mötet. Mest troligt innebär det att Guillermo Molins får spela intill Marcus Antonsson allra längst fram i MFF. 

Vidare är Rasmus Bengtsson högst osäker till spel, medan Andreas Vindheim visserligen är i speldugligt skick, men möjligen prioriteras bort nu när han valt att lämna klubben i sommar. Då blir det nämligen Sparta Prag i den tjeckiska fotbollen för högerbacken. 

Annars är MFF ett på det hela taget mycket starkare lag och efter två raka hållna nollor – samt bara åtta insläppta så här långt – tror vi att MFF tar kommandot utan att släppa in någonting bakåt. AFC Eskilstuna är för uddlösa. 

Malmö FF vinner och håller nollan spelas till 1,85 gånger såsen hos Betway. 

Annons:   Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Malmö FF vinner och håller nollan 
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  16:00, lördag 25/5 
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen:

 

   

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.