Speltips inför Ryssland – Finland 25/5: Skarpt läge i VM-semin

Simon Pålsson Publicerat: 23 maj 2019

Ryssland kliver in som favoriter i semifinalen mot Finland och bör palla för trycket på ett sätt som Tre Kronor inte lyckades med i hockey-VM.

Annons:

Har ni smält förlusten ännu?

Tre Kronor åkte som bekant ut ur hockey-VM redan i kvartsfinalen när Finland blev för svåra. Efter en direkt svag insats – hur många gånger har vi inte skrivit det i den här turneringen? – föll Sverige igenom i förlängningen och förlorade matchen efter ett finskt förlängningsmål. Henrik Lundqvist var en av flera spelare som inte hade en av sina bästa dagar. 

Men låt oss inte fastna i det nu. 

På lördagen spelas en semifinal i vilken Sverige borde ha varit det ena landet. Men nu är det Ryssland mot Finland som gäller, med ett tydligt favoritskap för ryssarna. Tack vare vinsten mot Sverige har finnarna skaffat sig lite mer respekt och erkännande för den trupp som spelar den här turneringen, men favoritskapet både är och bör vara extremt tydligt i rysk favör. 

Ett tydligt spel på Ryssland

Finland har med ett stora delar inhemskt lag imponerat enormt under turneringen och har ett par starka insatser med sig från gruppspelet också. Det kulminerade såklart med vinsten mot Tre Kronor i kvartsfinalen, men som vi såg i gruppspelet är Ryssland flera klasser bättre än Sverige i det här skedet. Det går inte att blunda för. 

Ryssland fick en lite svårare drabbning än väntat mot USA och tog sig bara vidare med uddamålet, men den matchen var garanterat inte samma mentala urladdning som Finlands möte med Sverige. Risken är överhängande att finnarna nu känner sig lite väl nöjda med vad de har presterat så här långt. Livsfarligt.

Samtidigt är Ryssland inte klara på långa vägar och allt handlar om att få med sig VM-guldet hem igen. Det är ett efterlängtat sådant som kan landa i de ryska prisskåpen. 

Ryssland -1,5 i semin mot Finland är ett bra speltips till 1,90 gånger såsen hos Betfair. 

Annons:   Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 450 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Ryssland -1,5 
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  15:15, lördag 25/5 
TV:   svtett logo
Stream:   svtplay logo  viaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: