Speltips inför Ryssland – USA 23/2: Första kvartsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 22 maj 2019

Ingress

Annons:

Dra mig baklänges vilken lektion Tre Kronor fick på tisdagskvällen! 

Ryssland väntade i den allra sista gruppspelsomgången och här hade Rikard Grönborg äntligen chansen att tysta tvivlarna som menade på att han inte hade fått sitt Tre Kronor att imponera i någon match så här långt. Det såg också lovande ut inledningsvis när Sverige gick till den första pausvilan med 1-0 på resultattavlan och ett vägvinnande spel.

Men därefter tog Ryssland över fullkomligt och helt körde över Tre Kronor i den andra perioden. Nikita Kucherov spelade vackert fram till kvitteringen direkt i den andra perioden innan det att hans lagkamrater löste ytterligare fem mål i perioden. Plötsligt stod det 6-1 och Sverige var ett slaget gäng. En direkt pinsam insats.

Nu ska vi hålla oss undan att kritisera Sverige – det är trots allt inte relevant för det här speltipset – utan istället fokusera på det ryska landslaget. Det är nämligen ett lag som verkligen imponerar så här långt i världsmästerskapet och som fortsätter att klä vackert i sin favoritkostym. 

Inför turneringen höll en enig expertkår och den svenska spelbolagsmarknaden alla Ryssland som favoriter. När man studerar spelartruppen går det att förstå varför och som vanligt är det en liten fördel för europeiska landslag när VM avgörs i Europa och inte i Nordamerika. Efter sju raka vinster i gruppspelet kan vi bara konstatera att Ryssland verkligen har pallat för trycket. 

Ryssland kör över USA

 

USA väntar nu i den första slutspelsmatchen, alltså kvartsfinalen. Det är ett amerikanskt landslag som också består av många NHL-spelare och som har det mesta på plats för att kunna hota samtliga lag i turneringen. Men alldeles uppenbart har saker och ting inte fallit på sin plats.

Bara det faktum att USA nu slutar sist i sin grupp – efter lag som Tyskland – tyder på att någonting inte står riktigt rätt till. 3-0-förlusten mot ett lätt avslaget Kanada i den sista gruppspelsomgången var inte heller den ett tecken på att USA är på väg åt rätt håll.

Nu väntar turneringens bästa lag – Ryssland – med turneringens allra bästa spelare så här långt – Nikita Kucherov – och ingenting talar egentligen för USA i ett sådant skede. Märk väl att Nikita Kucherov gick mållös av planen senast och det gör han troligen inte gärna igen. Han och resten av det ryska landslaget kör över USA här. 

Ryssland -1,5 spelas till hela 1,90 gånger såsen hos Betfair. 

Annons:   Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 450 kronor!
Regler & villkor gäller. Annons:

 

Speltips:

   
Speltips:  Ryssland -1,5
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betfair
Spelstopp:  16:15, torsdag 23/2 
TV:  svtett logo
Stream:  svtplay logoviaplay logo

 

 
 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.
 

Statistik, jämför lagen: